D. Pranskevičienė konferencijoje Seime.

Jaunimas

Pasidalino gerąja patirtimi apie darbą su delinkventiško elgesio jaunimu

Praėjusią savaitę Vilniaus universiteto mokslininkų grupė pakvietė Jaunimo laisvalaikio centro (JLC) direktorę Daivą Pranskevičienę pasidalinti darbo patirtimi konferencijoje „Dar vis nepripažįstami ir niekieno vaikai? Reakcija į nepilnamečių delinkvenciją Lietuvoje“, vykusioje Lietuvos Respublikos Seime.

D. Pranskevičienė papasakojo, kaip Ukmergėje dirbama su delinkventiško elgesio jaunuoliais: kokia pagalba jiems reikalinga ir kaip pavyko su jais sukurti ryšį.

Delinkventinio elgesio formos yra smulkūs nusižengimai, dorovės normų nepaisymas (pavyzdžiui, nedrausmingas, konfliktiškas elgesys, psichiką veikiančių medžiagų vartojimas, bėgimas iš pamokų, būrimasis į grupes, pasižyminčias destruktyvia veikla ir kita).

JLC direktorė taip pat papasakojo apie jau pasibaigusio projekto „Namas“, kurio tikslas buvo sudaryti sudėtingesnio elgesio arba kitaip vadinamiems „gatvės vaikams“ sąlygas vakarais užsiimti prasminga veikla ir užsidirbti, dalyvius, kurie minėtam projektui pasibaigus ir dabar noriai prisideda prie JLC veiklų, imasi įvairių iniciatyvų.

Renginyje dalyvavo specialistai iš daugumos Lietuvos savivaldybių. Jie turėjo progą įsigilinti ir suprasti, kaip Lietuvoje yra rea-guojama į nepilnamečius, kurie daro nusikaltimus bei teisės pažeidimus, kuo suaugusiųjų reakcija yra grindžiama ir kiek ji yra paveiki jauniems žmonėms.

Renginio metu Vilniaus universiteto mokslininkų grupė pristatė jų atliktą mokslinį tyrimą „Nepilnamečių delinkvencija ir jų pasekmės Lietuvoje“, kuriuo siekiama praktinės naudos – kaip galėtų būti tobulinamas praktinis darbas su delinkventiško elgesio jaunais žmonėmis, kad jis duotų kuo geresnių rezultatų. Iš mokslinio tyrimo metu gautų rezultatų bus formuluojami ir teikiami siūlymai su jaunimu dirbančioms organizacijoms.

www. ukmerge.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

  • 6 palata :
    Kestucio aiskteja pilna tokiu ... ir kas juos rinko? pasirodo jie su diagnoze ir yra nepakaltinami, tinkami parasamas delioti kur lieps ...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas