Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Dukstynos kapinėse reikalingas stacionarus tualetas

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Sulaukėme laikraščio skaitytojos skundo, kad Dukstynos kapinėse neliko nė vieno tualeto. Pasak moters, kaip ir kasmet, po Vėlinių, kapinių prieigose stovėję biotualetai buvo išvežti.

„Menu, kad pernai valdininkai dėl to teisinosi, neva vėlų rudenį ir žiemą tualetai kapinėse nereikalingi, nes ten nebūna žmonių. Nesutikčiau su tuo, nes ukmergiškiai ir iš toliau atvykę artimųjų kapus lanko visais metų laikais, dažną dieną vyksta laidotuvės. Kur bėgti prispyrus gamtiniams reikalams? Taip, aplinkui kapines auga miškas, bet jis negali virsti laikinuoju tualetu. Manau, kad didžiausiose mieste ir tikrai puikiai sutvarkytose Dukstynos kapinėse pribrendo reikalas statyti stacionarų tualetą, kuris būtų apšviestas, su vandeniu rankoms nusiplauti“, – mintimis dalijosi Ukmergės gyventoja.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė pripažino, jog Dukstynos kapinių prieigose stovėjusių biotualetų po Vėlinių nebeliko, kadangi šaltuoju metų laiku nėra galimybės tinkamai prižiūrėti.

„Esant minusinei temperatūrai biotualetuose susikaupęs turinys užšals, tad šiuos įrenginius nuomojančioms ir juos prižiūrinčioms įmonėms nepavyks jo tinkamai išvalyti. Sutinku su skaitytojos nuomone, kad prispyrus gamtiniams reikalams tupinėti už medžių ar krūmų – ne išeitis. Dukstynos kapinės – didžiausios rajone ir gausiai lankomos, tad ateityje ieškosime galimybių čia pastatyti šiuolaikišką, tvarkingą tualetą. Galbūt panašų į įrengtus Ukmergės mieste – Pilies ir Sveikatos parkuose“, – paaiškino seniūnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aha :
    Tualeto reikia,bet uztektu paprastos lauko tupyklos. Kiek gi ten laiko praleidziama kapinese??? Na pusvalandis ziema maksimum,tiek laiko galima ir pakenteti,o visus gamtinius reikalus atlikti pries vykstant i kapines. Siuolaikiskas tualetas su vandeniu ir sildymu ten tikrai nereikalingas - del vieno ar dvieju zmoniu i diena??? Lauko tupykla ekstra atvejams jei kam staigiai pilva susuktu to pilnai pakaktu,kad netektu aplink kapines misko minuoti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas