Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Medžiotojų ir žvejų draugija turi naują vadovą

Loreta EŽERSKYTĖ

Praėjusią savaitę vykusiame Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos valdybos susirinkime buvo patenkintas valdybos pirmininko Vaido Bakanausko prašymas atsistatydinti iš užimamų pareigų. Valdyba naujuoju pirmininku išrinko draugijos medžioklės žinovą-žuvininką Arūną Pračkailą. Nuo šiol jis visuomeniniais pagrindais vadovauja draugijai ir yra etatinis jos darbuotojas.

Laikraštyje rašėme, kad Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai spalio 17 dieną Ukmergės rajone išaiškino du asmenis, tinklais gaudžiusius lašišas Siesarties upėje. Po šio įvykio praėjus beveik trims savaitėms paaiškėjo, jog vienas iš pažeidėjų – tuometis Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas V. Bakanauskas, šias pareigas užimantis nuo 2015 metų.

„Gimtajai žemei“ telefonu susisiekus su V. Bakanausku jis neneigė, jog buvo įkliuvęs aplinkosaugininkams. Ukmergiškis paaiškino, jog buvo sulaikytas, kai žvejojo Siesartyje netoli Valų.

Paklaustas, ar neketina atsisakyti užimamų Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pareigų, V. Bakanauskas neneigė apie tai galvojęs, bet priėmęs sprendimą nesitraukti: „Kol viskas išsispręs, savo įgaliojimus sustabdysiu.“

Vis tik netrukus V. Bakanauskas savo nusistatymą pakeitė ir pateikė prašymą atsistatydinti iš draugijos pirmininko pareigų.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija (LMŽD) po šio įvykio paskelbė viešą pareiškimą, kuriame buvo teigiama, jog „reaguojant į Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko Vaido Bakanausko padarytą administracinį teisės pažeidimą, susijusį su neteisėta lašišų žvejyba Siesarties upėje, Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija viešai smerkia bet kokią neteisėtą veiklą ir pasisako, kad tokie poelgiai, nėra priimtini ir toleruotini, juolab kai juos padaro asmenys, kurie turi ne tik patys teisingai elgtis, bet ir turi kitiems formuoti teisingą ir atsakingą elgesį gamtoje.“

LMŽD direktorius Laimonas Daukša „Gimtajai žemei“ teigė, jog šiuo atveju asmuo padarė administracinį teisės pažeidimą, jis yra užfiksuotas, tad kito kelio, kaip pripažinti savo kaltę, gailėtis ir kuo greičiau garbingai pasitraukti, nėra. Nusikaltimas prieš gamtą negali būti toleruojamas – už tai reikia atsakyti.

Tokia praktika, kai tas pats asmuo vadovauja Medžiotojų ir žvejų draugijai bei užima medžioklės žinovo-žuvininko pareigas, taikoma daugelyje šalies rajonų. Kai kuriuose rajonuose yra įkurtos atskiros medžiotojų ir žvejų draugijos. Pasak A. Pračkailos, apie tai ne kartą diskutuota ir Ukmergėje. Tačiau realių žingsnių kurti atskiras medžiotojų ir žvejų organizacijas nežengta.

„Manau, kad atskirai žvejų organizacijai išgyventi būtų sudėtinga. Galiu pateikti kelis skaičius. Rajone medžiotojų sąrašuose yra per 650 narių, iš jų aktyvių – apie 470. Nario mokestį mokančių žvejų skaičius ženkliai mažesnis – siekia tik 70. Pavyzdžiui, kilogramas lydekų įžuvinimui kainuoja 20–24 eurus, metinio žvejo bilieto kaina – 16,80 euro. Šių bilietų per metus įsigyjama 400–500“, – kalbėjo naujasis Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas