Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Perskirstė biudžeto lėšas

Nijolė STUNDŽIENĖ

Rajono savivaldybės administracija, atsižvelgdama į savivaldybės biudžeto finansines galimybes bei įvertinusi įstaigų vadovų pateiktus prašymus dėl papildomų lėšų skyrimo, patikslino savivaldybės šių metų biudžetą ir numatė papildomų lėšų patvirtintų programų įgyvendinimui iki metų pabaigos užtikrinimui, kompensacijoms už šildymą, komunalinių paslaugų išlaidoms mokėti. Tam pritarė Savivaldybės taryba.

Kadangi metų eigoje dėl tam tikrų priežasčių dalies priemonių įgyvendinti nepavyko (dėl užsitęsusio projektavimo nebus atlikti rangos darbai Vytauto g. skvere, šiais metais nebus pradėti rangos darbai Jaunimo g. ir Miškų g.), jiems numatytas lėšas buvo siūloma skirti kitoms būtinoms reikmėms finansuoti, pirmiausia – projektinės dokumentacijos parengimo ir ekspertizės išlaidoms padengti (Pakalnės g., Antakalnio g., Deltuvos g., Darbininkų g. projektų parengimui).

Deltuvos seniūnijai sutaupius lėšų, bus parengtas Deltuvos kapinių plėtros techninis projektas.

Pastaraisiais metais labai išaugo lėšų poreikis būtinajam savivaldybės pastatų bei statinių remontui bei avaringumui likviduoti. 2022 m. šiam tikslui biudžete numatyta 200 tūkst. Eur. Rajono Savivaldybės tarybos posėdyje pritarta siūlymui papildomai skirti dar 51,6 tūkst. Eur, kurie atiteks avarinių pralaidų remontui, pėsčiųjų tako įrengimui prie vaikų dienos centro Tulpiakiemio k., trinkelių dangos remontui prie Ukmergės ligoninės ir kitoms reikmėms. Išaugusį papildomų lėšų poreikį lemia stipriai padidėjusios darbų ir paslaugų kainos. Dėl šios priežasties papildomos lėšos skirtos ir lietaus kanalizacijos tinklų bei įrenginių įrengimui tarp A. Baranausko ir Šviesos gatvių.

Įvertinus seniūnijoms skirtų asignavimų panaudojimą, leista perskirstyti asignavimus tarp programų bei įsigyti reikalingos įrangos bei technikos. Pabaisko seniūnui per metus sutaupius 7 tūkst. Eur, iš savivaldybės biudžeto papildomai skirta dar 5 tūkst. Eur ir už 12 tūkst. Eur leista įsigyti traktorių, kuris bus naudojamas viešųjų erdvių ir pakelių šienavimui, druskos ir smėlio barstymui, gatvių šlavimui ir pan.

Siesikų seniūnija iš sutaupytų lėšų atliks apšvietimo įrengimo plėtros darbus Topolių gatvės atkarpoje.

Tvirtinant 2022 m. savivaldybės biudžetą, nuostolių, susidariusių dėl būtinų keleivinio transporto paslaugų teikimo visuomenei, dengimui UAB „Ukmergės autobusų parkas“ buvo numatyta 850 tūkst. Eur. Kadangi važiuojančių keleivių vis mažėja, nutarta perskirstyti dalį kompensacijoms už lengvatinį pensininkų ir neįgaliųjų vežimą bei moksleivių vežimą į ugdymo įstaigas numatytų asignavimų, juos skiriant įmonės nuostolių dengimui.

Patikslinus asignavimus iš savivaldybės biudžeto, nuspręsta 5,9 tūkst. Eur sumažinti VšĮ Ukmergės ligoninės Neįgaliųjų ir pensinio amžiaus gyventojų dantų protezavimo rėmimo programos finansavimą. Ši suma skirta Ukmergės ligoninės Chirurgijos bei Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių patalpų remontui.

Tarybos nariams pritarus, 20 tūkst. Eur sumažinta atliekų surinkimo ir tvarkymo sistemos plėtra, vykdoma pagal Aplinkos apsaugos programą, šią sumą skiriant individualių antrinių žaliavų surinkimo konteinerių įsigijimui.

Taip pat nuspręsta iš Žinių visuomenės plėtros programos skirti 5,088 tūkst. Eur švietimo įstaigoms vaikų, atvykusių į iš Ukrainos, ugdymui ir pavėžėjimui į mokyklą ir atgal.

Tikslinant biudžetą nuspręsta sumažinti 15,8 tūkst. Eur specialią tikslinę dotaciją pasirengimui galimai Astravo AE avarijai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Užslėpta avarija :
    Na,dar galimai,reiktų lėšų skirti advokatams ir statybos ekspertams, už kuriuos teks susimokėti, taip valdant namus,galimai korumpuotiems "patriotams".

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas