Aktualijos, Naujausi

Ukmergė jau puošiasi Kalėdoms

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Iki Kalėdų dar daugiau nei mėnuo, tačiau miesto viešosios erdvės jau velkasi šventinį rūbą. Praėjusią savaitę sukabintos girliandos Vienuolyno gatvėje, ant gatvių apšvietimo stulpų įrengtos konstrukcijos, kurios bus įžiebtos šventiniu laikotarpiu.

Ukmergės gatves, viešąsias erdves ir gyvą miesto eglę didžiausioms metų šventėms padabins kalėdinės eglutės ir miesto viešųjų erdvių puošybos idėjos ir jos įgyvendinimo paslaugos pirkimo viešąjį konkursą laimėjusi UAB „Lumidėja“. Vilniaus rajone registruota, kalėdinių dekoracijų kūrimo, gaminimo, pardavimo ir puošimo paslaugas teikianti bendrovė šiemet puoš ne tik Ukmergę, bet ir Panevėžį, Marijampolę, Jonavą, Kuršėnus, Šalčininkus, Birštoną, Biržus – iš per dvi dešimtis šalies miestų. Tad nenuostabu, jog įmonė pasiruošimo šventėms darbus pradėjo vos įpusėjus lapkričiui.

UAB „Lumidėja“ ukmergiškiams ketina sukurti tikrą „Kalėdų pasaką“ – tokia yra šių metų šv. Kalėdų tema Ukmergėje, o puošimo idėjos išpildymas atsieis 49 tūkst. Eur.

Kalėdinės eglės įžiebimo renginys šiemet vyks gruodžio 10 dieną, šeštadienį, 16 valandą. Kol visi lauks šio magiško suspindėjimo, į miestą įvažiuos kalėdinis automobilių karavanas, kuris atveš visų, o ypač mažųjų ukmergiškių, taip laukiamą Kalėdų Senelį.

Vaikų pop grupė „Garsiukai“ scenoje sukels tikrą džiaugsmo pūgą, lazerių šou ir nušvitusi žaliaskarė savo švieseles paskleis visose Ukmergės miesto erdvėse: parke, aikštėje, prie piliakalnio, kiekvienoje gatvėje ir gatvelėje, o smagiai pajudėti pakvies grupė „Žemaitukai“.

Eglės įžiebimo šventė įsuks į visą kalėdinio laikotarpio stebuklų ratą. Kaip teigia šventės organizatoriai, norint patirti tikrąją Kalėdų pasakos magiją, reikia apsilankyti visur. Ir ne tik apsilankyti, bet kartu kurti miesto Kalėdų pasaką.

Tradicinė kalėdinė gyva miesto eglė, auganti šalia Kultūros centro, pasidabins net 200 vnt. skirtingo dydžio kalėdinių žaisliukų ir 40 vnt. raudonų kaspinų. Šalia eglės stovės iš aliuminio konstrukcijos pagaminti kalėdinės pasakos herojai – ponas Kalėda ir ponia Kalėdienė. Jie kvies prieiti arčiau apžiūrėti pagrindinės miesto gražuolės, prisėsti ant karališko muzikinio krėslo ir pasiklausyti kalėdinių melodijų. Šventinę nuotaiką kurs, savo mirgėjimu užburs tūkstančiai lempučių.

Ant Kultūros centro, rajono savivaldybės, Kraštotyros muziejaus fasadų LED prožektorių šviesų pagalba šventinį šokį šoks snaigės. Vienuolyno alėjos medžiuose sušvis burbulai, įsižiebs lempų stulpus juosiančios eglišakių girliandos.

Užsukti kvies ir Pilies parkas – čia išvysime išbėgusius „pasiganyti“ Kalėdų Senelio elnius, jaukią nuotaiką kurs parko šviestuvus puošiančios šventiškos girliandos. Priešais muziejų esančio fontano vietoje šokio sūkuryje suksis šokėjų poros, pagamintos iš aliuminio konstrukcijų bei dekoruotos LED lempučių girliandomis. Piliakalnio prieigose sužibės mediniai, tarsi meduoliniai, nameliai, o apšviesti medžiai spindės jaukumu…

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet Ukmergės miestas savo šventinėmis spalvomis džiugins beveik mėnesį – iki 2023 m. sausio 8 dienos.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Xxxx :
    Ne taip Gene klaisiat, ka pavartojot, kad tai sumanet! Ir kiek tai kainos?
  • Gene :
    Aha, puosiasi. Gal kas gali paaiskinti, ka reiskia tie zali status agurkai ant stulpu? Ka reiskia tie baisus trikampiai? Kuris proto bokstas savivaldybeje buvo uz dizaineri?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas