Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Įtariamasis suimtas 2 mėnesiams

Kaip jau rašėme šeštadienio laikraštyje, Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai lapkričio 16-ąją sulaikė įtariamąjį, apvogusį Ukmergės šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią. Teismas 22 metų Ukmergės rajono gyventojui L. S., kuris taip pat įtariamas du kartus apvogęs bažnyčią Anykščiuose, skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 2 mėnesiams.

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros pranešime teigiama, jog L. S. šiuo metu pareikšti įtarimai dėl dviejų vagysčių iš Anykščių šv. Mato Evangelisto bažnyčios. Šių metų spalio 31 dienos vakare jis įtariamas atvirai, matant kitiems žmonėms, pavogęs bažnyčios aukų dėžutę su joje buvusiais pinigais. Lapkričio 10 dienos vakare, kaip manoma, tas pats įtariamasis išlaužė metalinės saugyklos-aukų dėžutės stalčių ir pagrobė joje buvusius pinigus. Iš viso bažnyčiai padarytas 620 eurų nuostolis.

Dėl šių vagysčių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovauja Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Arvydas Miečius.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai įtariamąjį nustatė analizuodami vaizdo medžiagoje užfiksuotą vagystę iš Anykščių šv. Mato Evangelisto bažnyčios. Jaunas vyras policijai yra gerai žinomas dėl anksčiau įvykdytų vagysčių, plėšimo ir sukčiavimų.

L. S. įtariamas ir kitais nusikaltimais, tarp jų – vagyste iš Ukmergės šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios. Maldos namai buvo apvogti lapkričio 13-osios naktį. Išlaužus zakristijoje buvusio seifo duris, iš jo pasisavinti pinigai, 7 000 eurų. Į vidų patekta per pagrindines bažnyčios duris. Ukmergės rajono policijos komisariate dėl svetimo turto grobimo įsibrovus į patalpas vyksta ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Kratos metu pas įtariamąjį rasta dalis pinigų, taip pat – galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų, tiksli jų sudėtis paaiškės po ekspertizės. Už dalį pavogtų pinigų ukmergiškis buvo spėjęs įsigyti automobilį „Audi A6“.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas