Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Vaikų maitinimui ekologiškais ir nacionalinės maisto kokybės sistemos produktais – didesnis finansavimas

Žemės ūkio ministerija siūlo didinti paramą vaikų maitinimui ekologiškais ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintais maisto produktais ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Parama, skiriama vieno vaiko maitinimui pagal Ekologiškų ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų vartojimo skatinimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose paramos taisykles, per mėnesį augtų 5-6 eurais.

„Atsižvelgėme į tai, kad ženkliai padidėjo ekologiškų ir nacionalinės maisto kokybės produktų kainos. Tikimės, kad didesnis finansavimas paskatins daugiau ugdymo įstaigų kreiptis paramos ir pradėti maitinti vaikus ekologiškais ir nacionalinės maisto kokybės produktais. Artimiausias kvietimas teikti paraiškas 2023 metams planuojamas šių metų gruodžio mėnesį“, – teigia žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Jei ekologiški ir nacionalinės maisto kokybės produktai sudarys ne mažiau kaip 60 proc. viso vaikų maitinimui skirto maisto kiekio, tuomet vienam vaikui per mėnesį bus skiriami 26 eurai (vietoje buvusių 20 eurų). Jeigu pagal kokybės sistemas pagamintų produktų vaikų meniu bus ne mažiau kaip 50 proc., parama vienam vaikui per mėnesį sieks 22 eurus (vietoje buvusių 17 eurų).

Siekiant palengvinti atsiskaitymą, patobulinta dokumentų, reikalingų paramai išmokėti, teikimo tvarka.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas