Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Šildymo sistema oras-vanduo – neginčijamas patogumas

Šiandien vis daugiau dėmesio skiriama aplinkai draugiškų ir ekonomiškų šildymo būdų paieškoms. Šildymo sistema oras-vanduo pirmąjį kriterijų tikrai atitinka, tačiau dėl antrojo būtų galima ginčytis: žinoma, integravus ją su saulės baterijomis ir naudojant išmaniajame name, efektyvumas išties didelis, tačiau palyginti su malkomis, šildymas vis tiek kainuos brangiau. Tačiau šių sistemų populiarumo paslaptis iš tikrųjų slypi jų patogume.

Paprastas naudojimas

Daugelį katilų reikia programuoti ar nuolat prižiūrėti ir reguliuoti. Tuo tarpu šildymo sistema oras-vanduo leidžia namų šeimininkams apie ją net pamiršti. Juokaujama, kad oras-vanduo siurblį pakanka įjungti prieš šildymo sezoną ir išjungti jam pasibaigus. Iš tikrųjų sistema veikia labai panašiai – joje viską valdo automatika, todėl jums nereikės sukti galvos dėl smulkmenų.

Automatinis valdymas yra ne tik patogus, bet ir praktiškas – tokias sistemas gali naudoti ir vyresnio amžiaus žmonės, jos yra saugios ir patikimos. Namuose visada palaikoma pastovi temperatūra, todėl išvengiama įvairių problemų, susijusių su drėgme ir šalčiu, pavyzdžiui, pelėsio, drėgmės kaupimosi.

Nereikia rūpintis kuru

Vis dėlto vienas svarbiausių privalumų, kuriais pasižymi šildymo sistema oras-vanduo yra tai, kad nereikia rūpintis kuru. Dažniausiai šios sistemos lyginamos su kieto kuro – šildytis elektra kainuos brangiau, tačiau patogumas yra nepalyginamai didesnis. Visų pirma, nereikia sukti galvos dėl kuro – elektros yra kiekvienuose namuose ir ne tik juose (sandėliukuose, garažuose, soduose). O štai kietą kurą reikia pirkti kasmet, pasirūpinti jo atvežimu ir sandėliavimu.

Ir kieto kuro įsigijimas nėra blogiausia dalis – kieto kuro katilų kūrenimu reikia nuolat rūpintis. Tai išties vargina, o kartais sukelia ir rimtų sunkumų. Be to, kai nebūnate namuose, jie atvėsta. Toks temperatūrinis svyravimas ne tik kad nemalonus – dėl jo gali kauptis drėgmė, atsirasti pelėsis. Kietu kuru šildytis namus gal ir pigiau, tačiau šildymo sistema oras-vanduo yra daug kartų patogesnė.

Nereikalauja daug priežiūros

Dar vienas patogumo įrodymas yra tai, kad oras-vanduo sistemos yra gana paprastos, dėl to joms nereikia daug priežiūros. Dažniausiai pakanka vienkartinio techninio aptarnavimo, kurio kaina siekia apie šimtą eurų, ir šildymo sistema oras-vanduo patikimai tarnaus 10-15 metų. Taigi, tai puiki investicija į ilgaamžį ir patogų sprendimą.

Be to, paprastas naudojimas ir universalus pritaikymas lemia tai, kad šildymo sistema oras-vanduo dažnai naudojama kaip alternatyvi – ją galima integruoti į kieto ar skysto kuro šildymo sistemas. Tai puiki alternatyva, kuri leidžia užtikrinti namų šilumą, pavyzdžiui, kai esate išvykę. Oras-vanduo sistemas patogu naudoti besikeičiant sezonams, o vandenį jos pašildys daug pigiau nei tradicinis elektrinis boileris. Taigi, kiekvieno individualaus namo savininkui verta pagalvoti apie tokios sistemos įrengimą.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Bet :
    už tą patogumą reikia brangiai mokėti

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas