Pabaisko seniūnijoje, šalia Sukinių kaimo stūksantis Šaltupės akmuo.

Aktualijos, Naujausi

Rajone bus paženklinta 11 valstybės saugomų gamtos paveldo objektų

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba numato naujai paženk-linti apie 650 valstybės saugomų gamtos paveldo objektų. Tai ne tik ąžuolai senoliai, liepos ar kiti įspūdingi medžiai, bet ir valstybės saugomi akmenys, šaltiniai, atodangos, įgriuvos bei kiti gamtos paveldo objektai.

Jau ir šį rudenį keliaujant po Aukštaitijos regioninius parkus prie gamtos paveldo objektų galima rasti naujus ženklus. Modernūs, minimalistiniai, neutralių spalvų, bet aiškūs ženklai įrengti prie Puntuko akmens, Karalienės liūno, Stelmužės ir Bradesių ąžuolų, Žiglos maumedžio, Dubravos arboretumo ir daugelio kitų.

Ukmergės rajone iš viso bus pažymėta vienuolika gamtos paveldo objektų. Jau paženklinti Lentvorų, Felinkos, Viškonių ir Veprių ąžuolai, Atkočių tuopa, Bliūdašilio eglė, ozas Barzdos kalnas, Šaltupės ir Juozapavos akmenys, Žuvintės versmė. Naujas ženklas kol kas neįrengtas tik prie akmenų Mokas bei Moko sūnus.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vedėjos Agnės Jasinavičiūtės, kol kas daugiausiai naujų ženklų ties valstybės saugomais gamtos paveldo objektais pastatyta Aukštaitijoje. Tačiau ženklinimo darbai įsibėgėja ir būsimajame turistiniame sezone keliautojai galės lengviau atrasti mūsų krašto vertingiausius gamtos paveldo objektus.

„Norėtume įspėti keliautojus, kad ne visi gamtos paveldo objektai lengvai pasiekiami, kai kurie jų yra gyvenamųjų namų kiemuose, todėl prieš ruošiantis į kelionę reikėtų pasidomėti situacija ir elgtis atsakingai“, – pažymėjo Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vedėja.

Ženklinamus objektus ir kaip keičiasi situacija pagal įrengtus ženklus galima pamatyti specialiai sukurtame žemėlapyje, kuris skelbiamas Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos tinklapyje.

„G. ž.“ inform.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos nuotraukos

Lyduokių seniūnijoje augantis Felinkos ąžuolas ir Deltuvos seniūnijoje – Atkočių tuopa.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas