Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Kaip šiais moderniais laikais yra atliekama hemorojaus operacija

Vos tik žmonės pajaučia išangės niežėjimą, skausmą ar pamato kraują tuštinantis – išsigąsta. Taip, tai yra dažniausiai pasitaikantys hemorojaus simptomai. Jiems dar yra priskiriamos ir išskyros iš išangės bei hemorojinių mazgų iškritimas. Patiriant nors vieną iš šių simptomų pasijaučiame tokie bejėgiai sau padėti. Darosi nemalonu tuštintis, stresuojame ir nežinome, kokių priemonių imtis, kad skausmas sumažėtų, o tuštinimasis palengvėtų.

Tad visų pirma visur išsamiai ir kartu raginamai yra stengiamasi pacientams padėti sprendžiant virškinimo problemas. Vienas svarbiausių gydymo metodų yra lengvai virškinamas maistas. Tuomet, kai bus lengva tuštintis, gali susitvarkyti bei išsispręsti problemos, susijusios su hemorojumi. Tikrai nereikia galvoti, kad Jūsų iš karto laukia hemorojaus operacija. Tai – pats paskutinis veiksmas, kurio imsis proktologas. Jei dar nežinojote, kai šios srities gydytojas chirurgas gali diagnozuoti ir gydyti visas išangės srities sveikatos problemas.

Šiuolaikinė medicina yra tikrai galinga. Dabar hemorojų išgydyti galima tikrai lengvai būdais.

Hemorojaus gydymas lazeriu

Tai – vienas iš naujausių metodų, kaip gali būti gydomas hemorojus. Gerai, kad šios operacijos metu pacientas skausmo nejunta, nes yra naudojama vietinė, dalinė arba bendrinė nejautra. Ši hemorojaus operacija trunka iki 40 min. Hemorojaus gydymui naudojant lazerį yra maksimaliai sumažinama galimų komplikacijų rizika bei garantuojamas greitesnis gijimas. Atlikus hemorojaus gydymą lazeriu pacientas dar keletą valandų yra stebimas pooperacinėje palatoje. Tuomet jis jau gali atsistoti, vaikščioti bei vykti namo. Dažniausiai pacientų savijauta po šios hemorojaus operacijos yra gera ir tie, kurie dirba ne fizinį darbą, jau sekančią dieną gali dirbti biure. Pilnas atsistatymas trunka apie vieną – dvi savaites.

Hemorojaus gydymas Trilogy HAL-RAR metodu

Hemorojų galima gydyti ne vien tik lazeriu. Yra išrasti ir kiti šiuolaikiniai metodai. Vienas jų – pažangusis Trilogy HAL-RAR. Jis dažniausiai yra pasirenkamas, kai yra padidėję ir išoriškai išreikšti hemorojiniai mazgai. Nors šis metodas ir priskiriamas operacijai, bet jos metu net nėra naudojamas chirurginis skalpelis. Trilogy HAL-RAR metodo pagrindas yra hemorojinio mazgo fiksavimas dopleriu ir jo persiuvimas savaime tirpstančiais siūlais. Toks specialus persiuvimas sutrikdo kraujo pritekėjimą į hemorojaus mazgus. Tuomet netekęs maitinimo hemorojinis mazgas sunyksta ir tiesiog natūraliai pasišalina per kelias dienas kartu su išmatomis. Tokia hemorojaus operacija pacientų vertinama dėl geros savijautos po visko ir galimybės net ir tą pačią dieną grįžti namo. Tuo tarpu pooperacinis gijimas yra nesudėtingas. Dažnu atveju pacientai jau kitą dieną save tausodami užsiima įprasta veikla.

Hemoroidektomija yra vadinamas toks hemorojaus šalinimo būdas, kai atliekama chirurginė operacija, specialiu LigaSure metodu. Hemoroidektomija dažniausiai pasirenkama tuomet, kai tenka gydyti pasikartojančius hemoroidus. Šis hemorojaus gydymo metodas suteikia galimybę komfortiškai, unikalia audinių suspaudimo ir energijos tiekimo kombinacija, atlikti patikimą kraujagyslių koaguliaciją ir audinių sujungimą sulydant. Po tokios operacijos pacientai jaučia mažesnį pooperacinį skausmą bei turi trumpesnį sveikimo laiką.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas