Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Draudimas internetu: ką reikia žinoti?

Daugelis paslaugų šiandien yra prieinama internetu. Tai padeda taupyti laiką ir greitai gauti tai, ko reikia. Ne išimtis ir draudimas – internetu sudaryti sutartis labai paprasta ir populiaru. Be to, draudimas internetu suteikia ir privalumų, tad tai puikus būdas gauti reikalingas draudimo paslaugas paspaudus vos keletą mygtukų. Štai ką būtina žinoti draudžiantis savarankiškai.

Palyginkite kelis pasiūlymus

Draudimas internetu yra populiarus todėl, kad galima greitai ir lengvai gauti pasiūlymus iš įvairių draudimo bendrovių. Šiuo tikslu pasinaudokite Perlo Draudimo svetaine – suvedus duomenis sistema automatiškai apskaičiuos kainą ir pateiks pasiūlymą.

Neskubėkite rinktis pigiausio – patikrinkite, kokias papildomas naudas siūlo draudimo bendrovė, tai gali būti labai naudinga. O kartais galite gauti ir nuolaidą, jei sudarote iš karto kelias draudimo sutartis, pavyzdžiui, automobilio privalomojo draudimo ir kasko.

Pateikite tikslią informaciją

Draudžiantis internetu, reikia atidžiai suvesti informaciją. Draudimas internetu vyksta automatiškai, tad kokius duomenis įvesite, tokie ir atsiras jūsų draudimo sutartyje. Deja, kartais neatidumas gali lemti draudimo išmokos mokėjimą, tad reikia elgtis atidžiai ir patikrinti duomenis. Pavyzdžiui, tiksliai nurodykite savo vairavimo stažą, jei draudžiatės automobilio privalomuoju draudimu.

Informacijos tikslumas svarbus ir draudimo įmokos dydžiui, todėl neeksperimentuokite su skaičiais – duomenys turi būti tikslūs ir patikimi. Tai padės išvengti ginčų su draudimo kompanija ir suteiks apsaugą, kurios tikitės iš savo draudimo poliso.

Kada įsigalioja internetu sudarytas draudimas?

Sudarydami draudimo sutartį internetu, galite pasirinkti jos galiojimo pradžią ir pabaigą pagal asmeninius poreikius. Vis dėlto būtina žinoti, kad draudimas įsigalios tik tada, kai bus atliktas mokėjimas. Kai kuriais atvejais draudimas įsigalioja kitą dieną po apmokėjimo. Paprastai apmokėjimas trunka vos minutę ir draudimo polisas yra automatiškai atsiunčiamas pirkėjui elektroniniu paštu.

Draudimas internetu yra puiki išeitis tais atvejais, kai draudimo reikia skubiai, o fizinės „Perlo draudimas“ atstovybės jau uždarytos. Apsidrausti galite iš bet kurios vietos ir bet kuriuo paros metu – jums tereikia kompiuterio ar išmaniojo įrenginio ir interneto ryšio.

Ar internetu sudarytas draudimas galioja?

Daugeliui kyla klausimas, ar reikalinga popierinė draudimo dokumentų versija. Užsukus į fizinę atstovybę polisas atspausdinamas, o sudarant draudimo sutartį internetu polisas tik atsiunčiamas į elektroninį paštą. Tiesa, kai kuriais atvejais siūlomas draudimas internetu su popierinės versijos atsiuntimu į namus. Bet ar ji tikrai reikalinga? Iš tikrųjų draudimas yra sutartis, tad sutartis galioja, kai ji yra šalių pasirašyta ir visai nesvarbu, kokios formos – spausdintinės ar elektroninės.

Vis dėlto kai kuriais atvejais patariama draudimą atsispausdinti – taip bus patogiau. Geriausia privalomojo automobilių draudimo polisą turėti pirštinių skyrelyje, o keliaujant prie dokumentų laikyti ir kelionių draudimą. Prireikus jums nereikės ieškoti dokumentų el. pašte ir rūpintis interneto ryšiu ar mobiliojo telefono įkrova.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas