Naujausi, Nuomonių telefonas

Žiedo gatvėje keičiamas eismo organizavimas

Loreta EŽERSKYTĖ

 

„Neseniai pradėta remontuoti Žiedo gatvės atkarpa tarp dviejų žiedų, esančių ties sankirta su Kauno ir Deltuvos gatve. Ne vienam stebinčiam atliekamus darbus kyla klausimų: kodėl reikalinga susiaurinti Žiedo gatvę; kodėl darbai nebuvo atliekami, kai įrenginėjo žiedus; ar nebus taip, kad pastačius tiltą per Šventąją ši gatvė pasirodys per siaura ir tuomet vėl bus reikalingas remontas? Mieste yra daug tvarkytinų gatvių (pavyzdžiui, galima prisiminti gatveles, kuriomis vyko eismas, kai remontavo Linų gatvę, ir jos buvo suniokotos), todėl labai įtartinai atrodo, kai pradedama rausti neseniai suremontuota gatvė…“ – laiške redakcijai rašė skaitytojas.

Apie Žiedo gatvės remontą aktyviai ukmergiškiai diskutuoja ir socialiniuose tinkluose. Netgi abejojama remonto viešojo pirkimo skaidrumu. Gyventojus domina, kiek įmonių dalyvavo pirkime, ar UAB „Doresta“ laimėjo pasiūliusi mažiausią kainą.

Rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas paaiškino, jog projektas vykdomas siekiant Žiedo gatvėje įrengti tvarkingas automobilių stovėjimo vietas ir užtikrinti tvarkingą eismo organizavimą bei eismo saugumą.

„Remontuojamas ruožas yra tarp naujai įrengtų dviejų žiedinių sankryžų Deltuvos g. ir Kauno gatvėje. Abiejose sankryžose yra suprojektuoti ir įrengti dviračių takai. Šalia gatvės yra prekybos centras „Maxima“ ir daugiabučiai gyvenamieji namai. Automobiliai esamoje gatvėje yra statomi iš abiejų pusių, pirmoje eismo juostoje. Šiuo metu esamoje gatvėje funkcionuoja tik dvi eismo juostos. Automobiliai paliekami nesaugiai, važiuojamojoje dalyje, sankryžos yra užstatomos. Ruožo pradžioje ir pabaigoje yra žiedinės sankryžos, kuriose šiai gatvei yra skirtos dvi juostos. Dėl statomų nuolatos automobilių ir šiuo metu veikiančių tik dviejų eismo juostų nėra poreikio šiai gatvei keturių eismo juostų“, – komentavo T. Balžekas.

Vedėjas taip pat pažymėjo, jog pagal projektą šioje Žiedo gatvės atkarpoje keičiamas eismo organizavimas, suženklinamos automobilių stovėjimo vietos bei įrengiamas naujas dviračių takas. Gatvės danga nėra ardoma, pagrindai nėra keičiami.

T. Balžekas informavo, kad pirkime dalyvavo keturi tiekėjai: UAB „Rodsta“, UAB „Doresta“, UAB „Ukmergės versmė“ ir AB „Hisk“. UAB „Doresta“ pasiūlyta kaina buvo mažiausia.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • bbb :
    vat ir pagalvokite sekanciuose rinkimuose ar reikalingi tokie??? ir vopse,sodint reikia uz sabotaza! jokios logikos ju veiksmuose..ligoniai!
  • xxx :
    100% sutinku su ,, Aha ,, gryniausias pinigų plovimas. O Doresta negali pabaigti darbų kareivinių miestelyje, o jau naujus konkursus laimi. Kodėl Smetonos g. neremontuoja juk Doresta ir išdaužė ir pagal savivaldybės grafiką jau senai turėjo remontuoti ? Turbūt nėra atkato !!!!
  • Aha :
    Pinigu plovimas. Prie ko cia ta maxima? Vaziuojantieji i maxima ten automobiliu tikrai nestato - prie maximos stovejimo aikstele yra. Fantazuoja. Jei automobiliu statymas butu problema - tai uztektu tik pastatyti zenkla stoveti draudziama. Uzknisa jau sitos Ukmerges renovaciju renovacijos. Pilna mieste zvyrkeliu,kurie desimtmecius verkia asfalto laukdami - o Ukmerges dundukai kur pinigus kisa??? I kelia,kuriam net nereikia remonto - uztektu tik kelio zenklu stoveti draudziama ten kur automobiliu stovejimas kelia problemas eismui.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas