Ukmergės atstovai mokymuose su švietimo, mokslo ir sporto viceministre Agne Kudarauskiene (antra iš kairės).

Aktualijos, Naujausi

Ukmergiškiai karjeros mokymo paslapčių sėmėsi Panevėžyje

Arvydas PĖŠINA

 

Baigdamas mokyklą jaunas žmogus atsiduria kryžkelėje, kuri neretai lemia visą tolesnį jo gyvenimą – kur stoti, kokią specialybę pasirinkti, ką noriu dirbti? Apsispręsti dažnai padeda mokytojai, tėvai ar globėjai, draugai, kartais – įdomūs pavyzdžiai. Tačiau šis žingsnis yra sunkus ir sudėtingas, vieno patarimo neužtenka – sprendimui reikia ruoštis visus mokyklinius metus. Šį sprendimą turėtų palengvinti šiais mokslo metais mokyklose pradėję dirbti karjeros specialistai.

Ši nauja profesija – iššūkis ir pedagogams, jiems reikia patiems mokytis. Planuoti darbus, galvoti, kaip sudominti vaikus, kaip jiems pristatyti specialybes, kaip paaiškinti, kokios tendencijos yra ir bus darbo rinkoje, kokių specialistų reikės ateityje. Šiuo atveju pedagogams gali padėti įvairių verslo ar gamybos sričių specialistai, daug metų dirbantys darbo karjeros srityje ir sukaupę didelės patirties.

Kelioms dešimtims mokytojų, pradėjusių dirbti karjeros specialistais, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Panevėžyje surengė pirmus mokymus. Kartu su kitų šalies rajonų pedagogais mokymuose dalyvavo ir keturi mūsų rajono atstovai.

Pedagogai klausė pranešimų apie mokomųjų mokinių bendrovių veiklą, apie mokytojo darbą palengvinančias ir mokinius sudominančias priemones, kurias karjeros specialistai gali panaudoti mokymų metu, taip pat pagilino žinias apie kalbų įtaką karjerai, bendravimui su užsieniečiais. Susirinkusieji buvo supažindinti su vienos didžiausių Europoje įmonių, kuri gamina priekabas krovininiams automobiliams, filialo Lietuvoje veikla bei viena iš jos problemų – techninių specialybių darbuotojų trūkumu. Jį lemia tai, kad vis mažiau mokinių renkasi inžinierines profesijas.

Mokymų dalyviai sutarė dėl kitų susitikimų tiek virtualioje erdvėje, tiek kontaktiniuose mokymuose.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    Piesinas kaip visada su vargso- nabago uniforma. Ivaizdi palaiko pries rinkimus.
  • liuks :
    Labai nusivylusi dėl konkurencijos....aš irgi karjeristas, nes dirbu karjere žvyro. mano darbas aiškus ir pamatuotas, o kas iš šių "mokymų"?🤭

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas