Nuomonių telefonas

Autobuso nesulaukė

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Vidiškių miestelio gyventoja teiravosi, kas atsakingas už autobusų grafikų tikslumą? „Su viena garbaus amžiaus moterimi autobusų stotelėje laukėme autobuso, kuris, kaip skelbia viešai iškabintas grafikas, turėjo atvykti 12.13 valandą. Atėjome gerokai anksčiau, kad tik nepavėluotume, bet nurodytu laiku autobusas neatvyko. Stotelėje stoviniavome dar 20 minučių, tikėdamiesi, kad jis vėluoja, deja, veltui. Anot kartu buvusios moters, tai ne pirmas kartas kai šis autobusas nepasirodo“, – pasakojo vidiškietė, abejodama, ar šis tarpmiestinis autobusas važiuoja pro Vidiškius. Anot jos, vietos gyventojai vėliau kalbėjo, kad minėtojo maršruto autobusas miestelyje būna po 13 valandos. Laikraščio skaitytojos nuomone, autobusų grafikai neturėtų klaidinti keleivių.

Pasak Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) Komunikacijos ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėjos Eglės Kučinskaitės, Keleivių ir bagažo vežimo taisyklės nustato, kad informaciją tolimojo susisiekimo maršrutų stotelėse skelbia ir atnaujina autobusų stočių savininkai (valdytojai). Vidiškių mietelyje esančioje stotelėje šią informaciją skelbia ir atnaujina Ukmergės autobusų stotis.

„Pagal keleivės nurodytą laiką yra vykdomas keleivių vežimas tolimojo reguliaraus susisiekimo maršruto Anykščiai–Vilnius 1-uoju reisu (autobusas į Vidiškius atvyksta kasdien 12.13 val.). Tad autobusų stotelėje esančioje lentelėje nurodyta informacija yra teisinga, tačiau paaiškinti priežastis, kodėl būtent tą dieną autobusas į Vidiškių stotelę neatvyko, negalime, kadangi nėra nurodyta planuotos kelionės data.

Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos ir patirtų nepatogumų. Norėdami labiau įsigilinti į situaciją, norime paprašyti patikslinti planuotos kelionės datą. Ateityje pasikartojus tokiai situacijai, apie tai reikėtų informuoti LTSA el. paštu ltsa@ltsa.lt“, – kalbėjo E. Kučinskaitė.

SKAITYTOJO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aha :
    Šitas visada vėluoja. Iš Anykščių turi išvažiuoti 11:40. Išvažiuoja ne ankščiau 12:00 kartais net išvažiuoja 12:15 ar dar vėliau. Jis visada vėluoja minimum 20 minučių. Normalu,kad žmonės piktinasi,žmogus ateina į stotelę vidutiniškai 10 minučių ankščiau - o autobusas atvažiuoja pusvalandžiu vėliau savo grafiko...kai šalta lauke 30-50 minučių pralaukti menkas malonumas. Julturas skersą padėję ant tų grafikų. 12:20 autobusas jau turi buti Ukmergėje - o realiai 12:20 dar iš Anykščių išvažinėja.
  • Jonas :
    Visada veluoja maziausiai 20 min.
  • Ruta :
    Man teko ir vaziuoti situo reisu autobusas neatvyko laiku velavo jis buvo 12.50 ir nebepirma karta kiek girdejau is aplinkiniu tai pastoviai jis veluoja

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas