Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Daugaliuose sudegė pirtis

Lapkričio 10-osios naktį, 3.46 valandą, Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pranešta, kad Siesikų seniūnijos Daugalių kaime dega pirtis. Gaisro metu sudegė Ukmergės kraštotyros muziejaus poilsio paskirties pastato stogas, išdegė vidaus patalpos, ugnis sunaikino viduje buvusį inventorių.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis specialistas Arminas Balnys, atvykus ugniagesiams, 14×8 m rąstų pastatas, kurio stogas dengtas skiedromis, degė atvira liepsna. Ugnis jau buvo įsidegusi ir apėmusi visą medinį pastatą, tad jo užgesinti nebuvo jokių galimybių.

Iš pastato liko tik dalis sienų ir kaminas. Ugniagesiams pavyko nuo liepsnų apsaugoti maždaug 10 m atstumu esančius du medinius pastatus – pavėsinę ir buvusio dvaro tarnų namą.

Kalbėdamas apie gaisrą A. Balnys pažymėjo, jog sudegė atokiau nuo Siesikų pilies esantis naujos statybos pastatas, kuris nėra kultūros paveldas.

Pasak vyresniojo specialisto, tiriamos kelios gaisro versijos: „Pirminiais duomenimis, vadinamoji pirtis nebuvo eksploatuojama. Tačiau pastate buvo įjungta elektra, po gaisro apžiūrint patalpas tarp apdegusių daiktų buvo šaldytuvas. Labiausiai tikėtina, jog ugnis galėjo įsiplieksti dėl elektros instaliacijos gedimo.“

Muziejui priklausantys pastatai nėra gyvenamieji, juose žmonių, kai kilo gaisras, nebuvo. Pastatai, taip pat ir degusi pirtis, buvo užrakinti. Artimiausi gyventojai įsikūrę maždaug už pusės kilometro, tad nieko keista, jog gaisras pastebėtas ne iš karto.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • stasys :
    o kas šaldytuve ?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas