Išjungus apšvietimą, praėjimas šia pastato puse tapo ir tamsus, ir nesaugus.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Muziejus aptemo išaugus elektros kainoms

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Ukmergės gyventojas domėjosi Kraštotyros muziejaus apšvietimu. Pasak vyriškio, anksčiau muziejaus pastato siena nuo Vilniaus gatvės buvo labai gražiai apšviesta. „Dabar čia tamsu. Ar negalvojama vėl šią sieną apšviesti, nes tai buvo puikus akcentas, puošė miesto centrą. O gal apšvietimas išjungtas taupumo sumetimais?“ – svarstė skaitytojas.

Pasak Kraštotyros muziejaus direktorės Violetos Reipaitės, muziejaus pastato apšvietimas buvo atjungtas išaugus elektros kainoms. „Už pastato fasado apšvietimui nuo Vilniaus gatvės sunaudotą elektros energiją moka muziejus iš savo biudžeto. Skaitytojas teisus manydamas, jog muziejus to ėmėsi taupumo sumetimais“, – pripažino direktorė ir apgailestaudama pridūrė, kad ukmergiškiai savo muziejaus nenori remti ir jį gausiau lanko nemokamai paskutinį mėnesio sekmadienį.

Per aštuonis šių metų mėnesius nemokamais sekmadieniais muziejų aplankė 1 356 asmenys. Iš jų 854 buvo darbingo amžiaus suaugusieji. Jei jie būtų atėję kitomis dienomis ir įsigiję bilietus po 4 eurus, muziejus būtų uždirbęs 3 416 eurų. Taip pat nemokamai Kraštotyros muziejų aplankė 137 senjorai (jiems bilieto kaina 2 eurai) bei 258 moksleiviai (bilieto kaina 2 eurai). Iš viso muziejus dėl to neteko 4 206 eurų, kurių niekas nekompensavo.

Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergiškis :
    Muziejaus darbo laikas labai "patogus" nueit dirbančiam žmogui. Pažiūrėt irgi nelabai į ką yra. Geriau jau patylėtų direktorė vėjų nekalbėjus.
  • * :
    Rinkimai paprastai liaudziai- sou! Viskas bus nuspresta be rinkimu. demokratija pavaizduos. Kaip sedi tie patis ir sedes!
  • Jemelia :
    Cia yra zmoniu mulkinimas kadangi ir savivaldybe ir seniunija turi senas elektros sutartis iki siu metu gruodzio 31 ir biudzetai yra suplanuoti, tas taupymas iki nauju metu niekur nera reikalingas, cia turbut reikia 13-tai algai arba busimiems rinkimams pasivogt sutaupytu pinigu
  • Aha :
    Pasirodo ukmergiskiai kalti,kad i muzieju eina nemokama diena. Atsiprasome gerbiamo muziejaus uz nuostolius,kurius patiria del musu kaltes.😆😆😆
  • **** :
    Bet fontanai, muzika ...o dabar bats, staiga taupimas prasidejo. Logiska.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas