Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Apšvietimo lempų derinimo darbai beveik baigti

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Pirmadienį į redakciją paskambinęs gyventojas prašė paaiškinti, kodėl spalio 17-osios rytą, 8.10 valandą, kai jau buvo šviesu, Krekšliuose švietė visos lempos: „Visur tik ir kalbama apie taupymą, žadama, kad naktimis gatvėse švies tik kas antra lempa. Kas iš to taupymo, jei 20 minučių po saulės patekėjimo žibintai dar neišjungti? Kiek anksčiau valdžia aiškino, kad vyksta miesto apšvietimo lempų derinimo darbai. Sunku suvokti, kokio jie sudėtingumo, kad tam maža dviejų savaičių…“

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė paaiškino, jog buvo skelbta, kad mieste vyksta gatvių apšvietimo modernizavimo darbai, todėl kažkurį laiką gali būti tam tikrų nesklandumų, nes gatvių apšvietimas šiek tiek išsiderinęs – gatvių šviestuvai įsijungia ir užgęsta ne vienu metu, ne laiku.

„Taupymo veiksmų bus imamasi iškart, kai tik bus pabaigti minėti darbai. Šių metų liepos mėnesio pabaigoje šiuos darbus pradėję rangovai – UAB „Ignitis“ ir UAB „Mazgas“ žada juos atlikti baigiantis lapkričio mėnesiui“, – sakė D. Zimblienė.

Ji taip pat informavo, kad bendrovės „Ignitis“ ir „Mazgas“ Ukmergės mieste naudojamus senuosius natrio šviestuvus keičia į naujus modernius LED šviestuvus. Juos įrengus gatvėse taps ir šviesiau, ir saugiau, o svarbiausia – ekonomiškas apšvietimas leis miestui sutaupyti nuo 40 iki 70 proc. elektros energijos gatvių apšvietimui. Ukmergės mieste yra daugiau nei 2 tūkst. šviestuvų. Šio projekto metu bus pakeista beveik 1 000 šviestuvų, dabar – 754, vėliau, gruodžio mėnesį – per 200. UAB „Mazgas“ dar rekonstruoja ir gatvių apšvietimo valdymo spintas. Bus atnaujinta didžioji jų dalis – 41 iš 50-ties esamų ir taip bus įdiegta išmani valdymo ir kontrolės sistema.

„Savivaldybės administracijos vadovai ne kartą ragino darbus atliekančių įmonių atstovus kuo skubiau viską sutvarkyti. Penktadienį, spalio 21-ąją, administracijos direktorius Darius Varnas kartu su Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus specialistais ryte apvažiavo miestą ir įsitikino, kad jau beveik visos apšvietimo spintos suderintos, beliko tai padaryti tik keliose, esančiose mažose gatvėse. Rangovai pažadėjo šiuos darbus pabaigti artimiausiu metu, gal net ir šiandien“, – penktadienį kalbėjo D. Zimblienė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas