Ukmergiškio projektas jau įgyvendintas.

Naujausi, Sportas

Ukmergėje įrengta pirmoji vardinė – Nojaus Verbicko – krepšinio aikštelė

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Krepšinio mėgėjams Ukmergėje – puiki žinia. Prie Sporto centro (Vienuolyno g. 2) įrengta 3×3 krepšinio varžyboms skirta specializuota aikštelė, atitinkanti FIBA standartus ir sertifikatus. Beje, tai pirmoji ir kol kas vienintelė vardinė krepšinio aikštelė mieste, pavadinta ukmergiškio Nojaus Verbicko, kurio dėka ji čia atsirado, garbei.

„Džiaugiuosi, kad mieste bus dar viena krepšinio aikštelė, kurioje laisvalaikį sportuodami praleis dar daugiau vietos jaunimo. Čia sportuoti galės krepšinio gerbėjai, kurių laukia įvairūs turnyrai, konkursai ir laimėjimai. Aš nuo vaikystės svajojau kada nors turėti būtent savo aikštelę, kurioje galėtų sportuoti visi krepšininkai, kurie dega noru žaisti. Taip susiklostė, kad šis noras išsipildė“, – sakė naująją aikštelę apžiūrėti atėjęs 23 metų studentas N. Verbickas.

Ir patikino, kad žaisti krepšinį pradėjo beveik tuo pačiu metu kaip vaikščioti, o rimčiau šiuo žaidimu susidomėjo būdamas trejų metų. Nuo šešerių metų Nojus ėmė lankyti krepšinio treniruotes ir visada atstovavo Ukmergės sporto centro (SC) komandoms. Vėliau Lietuvos regionų krepšinio lygoje (RKL) žaidė Ukmergės „Olimpo“, Raseinių „Raseiniai“ komandose. Šiuo metu jis laukia RKL starto žaidžiant Ukmergės SC komandoje.

„Sportas visada buvo ir yra pagrindinė pokalbių tema namuose su tėčiu ir vyresniuoju broliu Luku. Brolis daug ir nuolat treniravosi, tai darydavome ir drauge, tarpusavyje mūsų buto aplinkoje. Tėtis (Regimantas Verbickas – Taujėnų gimnazijos fizinio ugdymo mokytojas) mūsų kambaryje tam buvo įrengęs mažą krepšinio aikštelę su baudų, tritaškių linijomis.

Kai pernai pavasarį pastebėjau paskelbtą įmonės „Red Bull Lietuva“ konkursą ,,Nufilmuok savo kiečiausią metimą! Ir laimėk savo aikštelės atnaujinimą!“, nutariau jame sudalyvauti. Reikėjo kaip reikiant padirbėti ir prie kūrybinės dalies. Ačiū bičiuliams, kurie mane palaikė, padėjo viską nufilmuoti. Tikrai nesitikėjau laimėti pagrindinį prizą – juk konkursas vyko kelis mėnesius, o dalyvauti jame galėjo visi Lietuvos piliečiai. Man malonu, kad mano vaizdo įrašai buvo įspūdingiausi bei verčiausi pagrindinio prizo. Esu dėkingas „Red Bull Lietuva“ komandai už būtent man skirtą laimėjimą – vardinę krepšinio aikštelę,“ – pasakojo Nojus.

Naująją 165 kvadratinių metrų ploto (15x11m) aikštelę Ukmergėje įrengė UAB „West Sport Group“. Buvo išlygintas bei naujai išbetonuotas aikštelės pagrindas, vėliau klojamas 5 mm storio specialus paminkštinimas maksimaliai amortizacijai. Ant aikštelės viršaus sumontuota polipropileno (plastiko) raudona danga „Bergo Ultimate“. Ši danga lengvai montuojama, ilgaamžė, atspari saulės spinduliams, blukimui, greitai džiūstanti, lengvai nuvaloma, skirta tiek vidaus, tiek lauko sąlygoms. Ant įbetonuotos gilzės (šachtos) buvo įrengta metalinė krepšinio konstrukcija su grūdinto stiklo lenta. Vėliau buvo klijuojamos ir piešiamos krepšinio aikštelės linijos.

Pasak UAB „West Sport Group“ projektų vadovo Dano Kulišausko, šiuo metu tokios aikštelės kvadratinio metro kaina su visais pristatymo ir įrengimo darbais prasideda nuo 35 eurų (be PVM).

„Tokio tipo aikštelių Lietuvoje jau yra nemažai. Jas turi Vilnius, Gargždai, Kretinga, Panevėžys, Molėtai, Druskininkai, Palanga, o dabar ir Ukmergė turės Nojaus aikštelę. Labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio projekto“, – sakė D. Kulišauskas.

AUTORĖS nuotraukos

N. Verbickas džiaugiasi, kad išsipildė jo noras.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Fanas :
    Grizkit i zaisti texo sale.. 6 vid.nieko gero...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas