Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Ką turėtume žinoti apie palaikų pervežimą lėktuvu?

Įvykus tokiai nelaimei, natūralu, kad mylimas žmogus gali pasiklysti ir nežinoti, ką daryti. Parvežti palaikus iš užsienio nėra lengva užduotis. Turite žinoti, kaip tvarkyti dokumentus, koks yra grąžinimo procesas ir kitas procedūras. Geriausias pasirinkimas yra palaikų pervežimas lėktuvu. Todėl įvykus tokiai nelaimei, patartina kreiptis į šios srities ekspertus, kurie teikia palaikų pargabenimo iš tam tikrų užsienio šalių paslaugas. Taip nereikės sukti galvos dėl sudėtingų palaikų transportavimo procedūrų ir dokumentų. Sunkiais laikais galėsite sutelkti dėmesį į tai, kas svarbiausia, ir būti su savo artimaisiais.

Ką verta žinoti apie pargabenimą?

Palaikų pervežimo specialistai suteiks Jums reikiamą informaciją ir pagalbą, susijusią su palaikų pervežimu. Jie ne tik sutvarkys reikiamus dokumentus, bet ir padės gauti valstybės paramą palaikų pervežimui. Jis taip pat bendraus su reikalingomis agentūromis ir stengsis kuo greičiau į Lietuvą parvežti Jūsų mylimo žmogaus palaikus. Tokia paslauga bus labai naudinga ir sumažins tuo metu kilusias problemas ir rūpesčius. Mirusių palaikų gabenimas iš ES šalių apima tam tikras veiklas: pervežimą, dokumentų tvarkymą, atstovavimą, problemų ir situacijų sprendimą, leidimų gavimą, informaciją apie reikalavimus ir reikalingus dokumentus. Pervežti mirusįjį ES viduje reikia specialių transporto priemonių, atitinkančių tarptautinio palaikų pervežimo techninius ir higienos reikalavimus. Tokios transporto priemonės turi turėti specialią šaldymo įrangą, kuri palaikytų reikiamą temperatūrą ir atitiktų kitus reikalavimus. Svarbu žinoti, kad velionio palaikus galima gabenti ne tik automobiliu, bet ir keltu bei lėktuvu. Pasirinkite greičiausią ir pigiausią būdą.

Ką reikia žinoti apie dokumentų tvarkymą ir jo etapus?

Ne mažiau svarbus ir gana sudėtingas etapas yra dokumentų, susijusių su mirusiojo parvežimu iš užsienio, tvarkymas. Šiame procese dalyvauja tam tikros Lietuvos ir užsienio institucijos. Todėl reikiamų dokumentų gavimas užtrunka. Be to, kad leidžiate vežti palaikus, turite pasirūpinti ir karstu, kuris taip pat turi atitikti visus reikalavimus. Mirusiojo repatriacija vidutiniškai trunka nuo trijų iki septynių dienų. Kai kuriais atvejais šis procesas gali užtrukti ilgiau, priklausomai nuo situacijos.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas