Jaunimas

Ekskursija į Dubingių žirgyną

Jolanta VERBICKIENĖ

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja

 

Vaikų lopželio-darželio ,,Eglutė“ ugdytiniai iš ,,Skruzdėliukų“, ,,Žirniukų” ir ,,Žiogelių“ grupių kartu su mokytojomis lankėsi Dubingių žirgyne, esančiame Molėtų rajone. Šių eilučių autorė mokytoja Jolanta visus supažindino su ekskursija, mini zologijos sodo gyventojais, taip pat pamokė naujų žodžių: žirgynas, strutynas, arklidė, maniežas… Kelionės metu vaikai dainavo dainelę ,,Du gaideliai“, pro autobuso langą stebėjo rudens peizažą.

Atvykę į žirgyną pirmiausia aplankėme japonišką sodą, kuriam jau 12 metų. Užaugę augalai dera prie sukurtos aplinkos, o mini upelį, krioklius puošia kūrybingai sudėlioti akmenys. Visus ekskursijos dalyvius takelis nuvedė prie ,,Mini zoo“ gyventojų: kup-ranugarių, elnių, danielių, alpakų, stručių, ožiukų, avių, triušių, karvių, jaučių, juodųjų gulbių, ančių, žąsų, vištų… Kiekvienas gyvūnas sulaukė vaikų dėmesio.

Apsilankėme ir arklidėse, kur gyvena žirgai, poniai. Patekę į maniežą kiekvienas paeiliui sėdo ant ponio arba žemaūgio arkliuko ir, padedant prižiūrėtojams, suko ratus. Patys drąsiausieji pirmieji įveikė jodinėjimo baimę, taip paskatindami ir kitus.

Daug pamatę, sužinoję ir patyrę grižome autobusu atgal į darželį. Tą vakarą vaikai dalijosi įspūdžiais su savo šeimos nariais, draugais.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas