Jaunimas

Akcija „Tuk tuk, širdele“

Paskutinį rugsėjo sekmadienį yra minima Pasaulinė širdies diena. Todėl vaikų darželiuose „Saulutė“, „Eglutė“, „Nykštukas“ bei Želvos gimnazijoje organizavome akciją „Tuk tuk, širdele“. Šią dieną vaikučiai atėjo pasipuošę raudonos spalvos drabužiais, padedant auklėtojoms grupių patalpas išdabino širdutėmis, visur skambėjo muzika. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė kartu su „Širdele“ lankėsi grupėse ir linkėjo visiems sveikos širdelės ir džiugios dienelės. Vėliau su vaikais diskutavo, kam reikalinga žmogui širdis, kodėl ji tokia svarbi, nuo ko priklauso jos sveikata.

Pašvietus saulutei, visi išsiruošė į kiemą linksmai muzikinei mankštai ir bėgimui aplink darželį. Bėgimas tapo labai populiarus vaikų sveikatai stiprinti, nes padeda ugdyti ištvermę ir raumenų jėgą. Norinčiam būti stipriam dvasia ir kūnu, būtina kasdien atlikti fizinius pratimus, pabėgioti gryname ore, valgyti sveiką maistą, gerti daug vandens, nusiteikti pozityviai.

Smagiai pasportavę vaikai rinkosi erdves, kuriose piešė širdeles ant asfalto su kreidutėmis. Pieštos širdys atspindėjo vaikų emocijas.

Želvos gimnazijoje skambėjo „širdies muzika“, per mokyklos TV buvo demonstruojamas filmas „Pasaulinė širdies diena“. Vyko aktyvi fizinė veikla 5-6 klasių mokiniams, o priešmokyklinukai ir antrokai kartu su mokytojomis Rūta, Janina, visuomenės sveikatos specialiste Dalia išsiruošė į pėsčiųjų žygį.

Ukmergės visuomenės sveikatos biuro informacija ir nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas