Siesikų ežere valčių nuleidimo vieta pasiekiama nuo Toliūnų kelio.

Aktualijos, Naujausi

Siesikų ir Žirnajų ežeruose įrengtos vandens transporto priemonių nuleidimo vietos

Rajono savivaldybės administracija jau antrus metus dalyvauja Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos apsaugos rėmimo programoje, kurios lėšomis rajono vandens telkiniuose įrengtos valčių nuleidimo vietos.

Pirmoji tokia vieša valčių nuleidimo vieta atsirado pernai Vidiškių seniūnijos Kadrėnų (Mūšios) tvenkinyje, o šiemet – Žirnajų ir Siesikų ežeruose. Šalia valčių nuleidimo vietų taip pat įrengti patogūs privažiavimai prie vandens telkinių, automobilių stovėjimo aikštelės, pantoniniai lieptai.

Pabaisko seniūnijoje esantis Žirnajų ežeras yra vienas iš didžiausių mūsų rajone. Daug metų gyventojai prie jo patekti negalėjo – visi pakrantės sklypai buvo privatizuoti. Jurdonių kaime prie šio ežero esantį 0,8 ha ploto žemės sklypą visuomenės poreikiams rajono savivaldybė iš privataus asmens įsigijo 2019 metais. Tada buvo įrengta vieša maudymosi vieta, o dabar greta jos – ir valčių nuleidimo vieta.

Darbai baigti Jurdonių kaime.

Siesikų seniūnijos Siesikų ežere valčių nuleidimo vieta pasiekiama nuo Toliūnų kelio.

Darbus prie abiejų ežerų vykdė UAB „Babėnų transportas“. Bendra šių sutarčių vertė – 63 686 Eur.

Įrengus vandens transporto priemonių nuleidimo vietas bus daroma mažesnė žala vandens telkinių pakrantėms, stabdoma krantų erozija, mažiau trikdomi pakrantėse perintys paukščiai ir kita gyvūnija. Tuo pačiu bus sudarytos sąlygos žvejams mėgėjams bei gyventojams, norintiems pasiplaukioti mažaisiais pramoginiais laivais.

Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas