Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kuo unikalus oras vanduo šildymas?

Jeigu norite efektyvaus sprendimo būsto šilumai užtikrinti, oras vanduo šildymas yra kaip tik Jums.

Kaip žinote, jūsų šaldytuvo vidus yra vėsus, tačiau jo gale yra šiluma. Ši šiluma yra šilumos energija, kurią šaldytuvas paėmė iš daiktų, kuriuos įdėjote į šaldytuvą atvėsti. Paprasčiau tariant, šilumos siurblys yra tik šaldytuvas, kuris bando vėsinti išorinę aplinką ir dėl to perkelia šilumą į jūsų namus. Šilumos siurblys oras-vanduo arba oro šilumos siurblys išgauna šią energiją iš išorinės aplinkos oro.

Oras–vanduo šilumos siurblio privalumai

Pagrindinis pranašumas, kuri teikia oras vanduo šildymas, yra mažos šildymo išlaidos. Pamėginsime paaiškinti, kodėl.

Šilumos siurblys oras-vanduo paprastai kainuoja 50–60 proc. pigiau šildyti namus nei tradicinė iškastinio kuro sistema, tokia kaip kuro ar dujų katilas. Paprasčiau tariant, oras-vanduo šilumos siurblio „efektyvumas“ yra nuo 320 iki 400 proc. ar daugiau, kai net kondensacinio katilo efektyvumas yra tik 92 proc.

Tai iš esmės reiškia, kad kas 4 šilumos vienetus, patalpintus į jūsų namą ar pastatą, 3 iš tų vienetų nepatenka į išorinę aplinką. Pagrindinis šilumos siurblio oras-vanduo privalumas namo savininkui yra labai didelis efektyvumas, todėl jūsų namo ar pastato šildymo išlaidos yra mažos. Kadangi didžioji dalis šilumos energijos, tiekiamos į jūsų namus, yra gamtoje, yra labai mažai anglies dvideginio išmetimo, o tai suteikia geresnį energijos įvertinimą, palyginti su „tradicinėmis“ iškastinio kuro šildymo sistemomis.

Sistemos projektavimas

Šiandien galima sukurti ir sumontuoti oras-vanduo šilumos siurblio sistemą, kuri geriausiai atitiktų jūsų turtą, jūsų poreikius ir gyvenimo būdą. Svarbu atsižvelgti į visus aspektus, tokius kaip turima erdvė, šilumos poreikis, gyvenimo būdas ir kiti veiksniai.

Šildymo sistemą verta susikurti naudojant holistinį požiūrį, atsižvelgdami į visus jūsų pastato veiksnius ir poreikius. Nesvarbu, koks didelis ar mažas būtų jūsų projektas, galite rasti būtent Jums tinkamą oro – vandens šilumos siurblio sprendimą.

Oras vanduo šildymas išgauna šilumos energiją iš lauko oro, kad galėtų šildyti jūsų namus ar įmonę. Šilumos siurblys oras-vanduo turi išorinį šilumokaičio bloką, kuris yra kaip automobilio radiatorius, bet vietoj to, kad išstumtų šilumą į orą, jis paima šilumą iš oro. Oras per šilumokaitį ištraukiamas ventiliatoriumi, kai tik įjungtas šilumos siurblys. Šilumos siurblio oras-vanduo šilumokaityje teka šaltnešis, kuris gali sugerti šilumą esant žemai temperatūrai.

Šilumos siurbliai ir oras vanduo šildymas gali šildyti namą ar pastatą net tada, kai lauke šals iki -15 laipsnių. Tada šis šaltnešis kompresorius suspaudžiamas arba „išpumpuojamas“ iki aukštesnės temperatūros, kaip ir jūsų šaldytuve. Tada ši aukštesnės temperatūros šiluma perduodama vandeniui, kuris cirkuliuoja per radiatorius arba grindinį šildymą, kad šildytų namą, arba į karšto vandens baką, kad pašildytų dušo ir kriauklės vandenį. Temperatūra, kurią oras-vanduo šilumos siurblys gauna iš oro, gali būti tik žemos temperatūros, tačiau ši šiluma gali būti pumpuojama aukštyn, kad vanduo pašildytų iki 55 arba 60 laipsnių.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas