Aktualijos, Naujausi

Baseinas pradės veikti spalio pabaigoje

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Redakcija sulaukė sunerimusių ukmergiškių telefono skambučių – gyventojai teigė girdėję, esą priimtas sprendimas šį sezoną neatidaryti Ukmergės sporto centro baseino, esančio šalia „Šilo“ progimnazijos.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo Ukmergės sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis, rugsėjo pradžioje buvo planuota, jog baseinas po vasaros bus atidarytas nuo rugsėjo 17 dienos.

„Visoms mokykloms priimant sprendimus dėl taupymo, nuspręsta baseino veiklos pradžią kiek atidėti. Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvome įpareigoti baseino paslaugas teikti nuo spalio 1 dienos. Tačiau ši data nukeliama į mėnesio pabaigą“, – aiškino Sporto centro direktorius.

Pasak V. Martikonio, laikinai, kol dar neveikia Ukmergės baseinas, jį lankantys moksleiviai su treneriu kelis kartus per savaitę treniruotis centro autobusėliu vyksta į Širvintas.

Direktorius neslėpė, jog baseino išlaikymas įstaigai kainuoja gana brangiai: „Energetinių resursų kainos kyla jau ne procentais, o kartais. Šiluminę energiją baseino patalpoms ir vandeniui šildyti tiekia „Šilo“ katilinė, kuri taip pat aptarnauja Antakalnio ir Uosių gatvių rajoną.“

V. Martikonio teigimu, baseino kaštai gana dideli dar ir todėl, kad Ukmergėje paslaugų kainos, palyginti su aplinkiniuose miestuose esančiais baseinais, yra mažiausios.

Ukmergės sporto centro plaukimo baseinas išlaikomas iš rajono savivaldybės biudžeto lėšų bei surenkamų lėšų už baseino paslaugas. Nuo šių metų sausio mėn. vidutiniškai už paslaugas buvo surenkama apie 8-10 tūkst. Eur per mėnesį. Baseino išlaikymas 2022 metų pirmą pusmetį kainavo apie 17 000 Eur per mėnesį.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas patikino, jog kol kas nėra minties, kad Sporto centro baseinas neteiks paslaugų.

„Nors veiklos pradžia ir buvo atidėta, nuspręsta, jog baseinas duris atvers spalio 29 dieną. Rugsėjo 29 dieną vyksiančiam rajono Savivaldybės tarybos posėdžiui yra pateiktas sprendimo projektas dėl Ukmergės sporto centro plaukimo baseino paslaugų kainų patvirtinimo. Projekte numatyta kainas didinti. Savivaldybės tarybos komitetų posėdžiuose, svarstant šį klausimą, vyko diskusijos, kaip optimizuoti baseino veiklą. Vienas iš svarstytų siūlymų – galbūt galima atsisakyti pirčių, kurios sunaudoja didžiąją dalį energetinių resursų“, – situaciją komentavo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vigaudas :
    Gal būt reiktų pasidairyti aplinkui. Nuvykite, kad ir į Anykščių Bangenį. Pasidomėkite, kaip dirba ten. Koks aptarnavimas, Kiek ten įvairių pirčių. O lietuviškoje garinėje galima vanotis su vantomis! Kiek įvairių hidro masažų, džiakuzi! Jie nuolat investuoja ir atsinaujina. Ten lankomės kas savaitę jau 7-tą sezoną. Susitinkame daug lankytojų ir iš mūsų rajono, ir iš aplinkinių. Apmaudu ir gaila, kad Ukmergėje norite tik pinigus rinkti, o už kokias menkas paslaugas. Manau, jeigu ir pirtis išjungsite, tada išvis nesulauksite klientų🤔
  • Cirkas uz dyka :
    Sirvintos sekmingai veikia nuo rugsejo pradzios. Nevykeliai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas