Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Mirusiojo parvežimas iš užsienio – ką turėtume žinoti?

Netekus artimojo kitoje šalyje dažnai patiriamas ne tik didelis skausmas, bet ir užklumpa įvairios papildomos problemos, susijusios su palaikų pargabenimu į Lietuvą. Mirusiojo parvežimas iš užsienio gali būti ne tik problematiškas ir sudėtingas procesas, tačiau ir finansiškai sunkus, ypač tiems, kurie yra nepasiruošę netikėtoms išlaidoms. Ištikus tokiam atvejui, svarbu kreiptis į šios srities specialistus, kurie gali padėti greitai ir ekonomiškai pargabenti palaikus iš užsienio, padėti užpildyti reikiamus dokumentus, o tuo tarpu jūs savo laiką sunkiu metu galėsite skirti pabuvimui su savo artimaisiais, ar sprendžiat kitas svarbias problemas.

Mirusiojo pervežimo kaina gali svyruoti priklausomai nuo mirties priežasties, pasirinkto transportavimo būdo, transportavimo priemonės, užsienio valstybės reikalavimų ir kitokių priežasčių. Kaina ypatingai gali padidėti tuomet, jeigu žmogus mirė nuo nusikalstamos veiklos ar užkrečiamos infekcinės ligos, nes tokiu atveju tenka susidurti su papildomomis paslaugomis, kurios padidina kainą.

Vienas sudėtingiausių mirusiojo pargabenimo iš užsienio procesų yra ne pats palaikų ar urnos pargabenimas, bet reikalingų dokumentų tvarkymas, leidimų gavimas ir vertimas. Reikiamų dokumentų tvarkymas dažniausiai gali užtrukti nuo 1 iki 7 dienų, ar net ilgiau, priklausomai nuo mirties priežasties, konkrečios situacijos bei esamų taisyklių ir procedūrų tam tikroje užsienio šalyje. Mirusiojo palaikai bus pargabenti tik tuomet, kai yra apmokamos reikiamos rinkliavos, kurios yra reikalaujamos konkrečioje užsienio šalyje, gauti reikalingi leidimai transportavimui ir dokumentai.

Mirusiojo pargabenimas galimas dvigubame cinkuotame karste arba urnoje. Taip pat svarbu ir transporto tipo pasirinkimas. Mirusiojo pargabenimas galimas lėktuvu, autotransportu ar keltu. Kokį būdą būtų geriausia pasirinkti priklauso individualiai nuo skirtingų atvejų. Todėl renkantis rekomenduojama pasitarti su šios srities specialistais, kurie padės konkrečiu atveju pasirinkti ekonomiškiausią ir greičiausią būdą artimojo palaikų pargabenimui į Lietuvą.

Nepamirškite, jog yra galimybė gauti valstybės paramą palaikų pargabenimui iš užsienio. Yra numatyti du paramos būdai: parama palaikams pargabenti ir laidojimo pašalpa. Kokius reikalavimus reikia atitikti, norint gauti valstybės paramą, pasikonsultuokite su šios srities specialistais, kurie galės atsakyti į jums rūpimus klausimus.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas