Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Į gyvūnų prieglaudą – tik per savivaldybės administraciją…

Nijolė STUNDŽIENĖ

Praėjusią savaitę į redakciją kreipėsi broliai ukmergiškiai Andrius ir Juozas. Jie pasakojo, kad dabar gyvena užsienyje ir į Ukmergę atvyko dėl pasiligojusios mamos. Ją sūnums teko pervežti ir apgyvendinti socialinės globos įstaigoje. Išvykus senolei, namuose liko senas, daugiau nei 15 metų šuniukas.

„Mes neturime sąlygų ir galimybės juo pasirūpinti, todėl pradėjome ieškoti, kas galėtų priimti keturkojį, – kalbėjo vyrai. – Deja, niekas pasenusiu šuneliu nesusidomėjo. Nenorėjome sveiko gyvūno „migdyti“, todėl pradėjome domėtis, kas rajone užsiima beglobių gyvūnų priežiūra. Pirmiausia nuvykome į VšĮ „Klajūnas“, tačiau ten mums buvo paaiškinta, kad prieglauda perpildyta, todėl dėl šuns turėtume kreiptis į VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“, kuri su rajono savivaldybe yra pasirašiusi sutartį dėl bešeimininkių ir beglobių gyvūnų priežiūros ir už tai gauna finansavimą. Sužinoję šios įstaigos telefono numerį, juo skambinome tris dienas, bet niekas nekėlė ragelio. Po to nuvykome į vietą, bet vėl nieko nepešėme – mus pasitiko spyna… Tuomet užsukome į rajono savivaldybę, norėjome pasikalbėti su Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus specialistais, pasiklausti, ką jie galėtų tokioje situacijoje mums patarti. Priimamajame buvo iškviestos šios skyriaus darbuotojos. Labai nustebome išgirdę, kad mamos šunelis yra privati nuosavybė ir tam, jog būtų paimtas į prieglaudą, turėtume gyvūną išmesti į gatvę… Šio skyriaus darbuotojos nenorėjo patikėti, kad neįmanoma prisiskambinti į „Akeso gyvūnų prieglaudą“. Jos pačios pabandė rinkti numerį, bet ir joms niekas neatsiliepė…“

Pasak brolių, nieko kito neliko, tik vėl grįžti į gyvūnų globos namus „Klajūnas“ ir prašyti priglausti šunelį. Vyrai dėkojo ir džiaugėsi, kad juos šį kartą suprato ir keturkojį priėmė. Taip pat jie stebėjosi, kodėl „Akeso gyvūnų prieglauda“ nevykdo savo įsipareigojimų, ir teiravosi, kas tai turėtų kontroliuoti.

Gavome rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistės Vilijos Pečiulienės atsakymą. Gaila, kad šio skyriaus specialistė neišgirdo, ko teiravosi ukmergiškiai…

„Ukmergės rajono savivaldybės administracijos (toliau – Administracija) ir VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“ (toliau – Gyvūnų prieglauda) bendradarbiavimas yra apibrėžtas sutartimi dėl bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos, kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugos vykdymo. Šios Gyvūnų prieglaudos Administracija nefinansuoja, atsiskaitoma už suteiktas paslaugas pagal pasirašytoje sutartyje numatytas sąlygas. Sutartyje yra numatyta, kad į gyvūnų prieglaudą priduodami bešeimininkiai ir bepriežiūriai šunys. Bešeimininkis gyvūnas augintinis yra tas, kuris neturi savininko ar savininkas yra nežinomas. Bepriežiūris gyvūnas – gyvūno laikytojo neprižiūrimas gyvūnas (augintinis), kuris yra už gyvūno laikytojo valdomo gyvenamojo ar negyvenamojo pastato ar kitos teritorijos ribų, tačiau turintis šeimininką. Bepriežiūris gyvūnas, nustačius šeimininką, turi būti jam grąžinamas.

Aptariamu atveju gyvūną laikyti bešeimininkiu nėra pagrindo. Jei šeimininkas dėl tam tikrų priežasčių negali gyvūnu pasirūpinti, juo pasirūpinti turėtų gyvūno šeimininko teisių ir pareigų perėmėjas ar šio asmens globėjas. Primename, kad dėl paslaugos suteikimo turi būti kreipiamasi į Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių (tel. (8 340) 60 339, el. p. v.peciuliene@ukmerge.lt, a.kravcova@ukmerge.lt) arba į Ukmergės miesto seniūniją (tel. (8 340) 63 483, el. p. ukmerges_sen@ukmerge.lt). Fiziniai asmenys gali kreiptis į prieglaudą ir dėl gyvūno pridavimo tartis asmeniškai, ne Administracijos pasirašytos sutarties pagrindu“, – teigė V. Pečiulienė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • As :
    Gal atsakomybe nors karta gali prisiimti ir artimieji. Kiek galite metyti gyva sirdele
  • NNNN :
    Lojali policininke ... net sunu negaili. Premija gaus. Tarnauti zmonem savivaldybeje jau senai pamirso. Tik foto sesijoms sugebejimu turi.
  • Komentaras :
    Kur žiūri meras ir jo pavaldiniai - tik į savo kišenę. Reiktų savivaldybės atstovus į narvą ir palaikyti rūsyje be vandens ir maisto. Gauna atlyginimus, bet nenori užpakalio pakelti?!
  • Ina :
    Dar nedaaugome iki užuojautos gyvūnams
  • Rita :
    Jo, tikrai, kad "genijai" dirba savivaldybeje. Ir kas blogiausia, kad visi ten tokie

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas