Dainiaus VYTO nuotrauka

Aktualijos, Naujausi

Pivonijos mikrorajone įrengta šunų vedžiojimo aikštelė

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyrius vedėjo pavaduotoja

 Pivonijos mikrorajone, Dariaus ir Girėno gatvėje, šalia garažų kooperatyvų atsirado speciali erdvė keturkojams ir jų šeimininkams – aptverta šunų vedžiojimo aikštelė. Čia yra pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės šunų ekskrementams.

20 arų plotą užimančią aikštelę įrengė UAB „Transresta“. Ukmergės rajono savivaldybė darbams skyrė 20 tūkst. eurų.

Tai antroji mieste šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė. Pirmoji, taip pat apimanti apie 20 arų teritoriją, įrengta 2015 metais Kareivinių gatvėje, prie rajono Policijos komisariato.

Pasak Ukmergės miesto seniūno Žilvino Dirsės, gyventojai ne vienerius metus pageidavo, kad Pivonijos mikrorajone atsirastų vieta, skirta vedžioti ir dresuoti šunis. Pernai savivaldybės administracija gyventojus ir šunų mylėtojus kvietė dalyvauti apklausoje dėl šios aikštelės vietos. Dauguma jos dalyvių pasisakė už teritoriją už vadinamųjų „Šilo“ garažų link miško.

Naujoji aikštelė augintiniams įrengta valstybei priklausančiame žemės plote, gavus Nacionalinės žemės tarnybos leidimą.

„Ši vieta daugelį metų buvo apleista, priversta statybinio laužo, stambiagabaričių atliekų ir buitinių šiukšlių, apaugusi menkaverčiais krūmais. Pirmiausia teko sutvarkyti teritoriją – išpjauta didžiuma želdinių, iškuoptos atliekos, kurių išvežta apie 200 kub. metrų, taip pat išlyginta žemė, atvežta juodžemio, pasėta žolė“, – sakė seniūnas.

Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyrius vedėjo pavaduotojas, vyriausias rajono architektas Artūras Sakalauskas patikino, kad visada laukiami šunų šeimininkų pasiūlymai ir pastebėjimai, kaip jie įsivaizduoja šią augintiniams skirtą vietą ir kokia infrastruktūra čia būtų reikalinga. Pasiūlymus prašome siųsti iki š. m. lapkričio 12 d. Ukmergės rajono savivaldybės administracijai el. p. priimamasis@ukmerge.lt .

„Mes padarėme pradžią – aptvėrėme teritoriją, kurioje keturkojai galėtų saugiai ir laisvai socializuotis, nesukeldami grėsmės ar nepasitenkinimo kitų visuomenės narių atžvilgiu. Visus gautus pasiūlymus svarstysime ir, pagal galimybes, į juos atsižvelgsime“, – teigė A. Sakalauskas.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tokia :
    Suma isleidot,nerealu.. o ta aikstele tuscia praktiskai buna. Galimejo tikrai geriau panaudoti toki plota!!!
  • Įdomu :
    prie policijos kiek šunų "lankosi" ir kaip jie elgiasi visi krūvoj

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas