A. Mickūnaitė. M. Mikulinaitė.

Sportas

Ukmergiškės rungtyniavo Čekijoje

Virginija SAVICKIENĖ

Rugpjūčio 21-30 dienomis Čekijos miestelyje Pecas prie Snežkos (Pec pod Sněžkou) vyko Europos Sąjungos vaikų, jaunių standartinių šachmatų čempionatas.

Jaunių iki 14 metų grupėje dalyvavo dvi Ukmergės sporto centro šachmatininkės. Tai šių metų standartinių šachmatų Lietuvos čempionė Agnė Mickūnaitė ir trečios vietos laimėtoja Mėta Mikulinaitė.

Čempionatas vyko devynias dienas, kasdien buvo žaidžiama po vieną partiją. Vaikinai ir merginos dalyvavo bendrame turnyre su atskira merginų įskaita.

Agnė ir Mėta pasižymėjo kovingumu, visos jų partijos tęsdavosi apie keturias valandas.

Puikiai pradėjusi turnyrą – pasiekusi dvi pergales ir du susitikimus baigusi lygiosiomis, Agnė penktame ir šeštame rate patyrė skaudžius pralaimėjimus prieš Prancūzijos ir Vokietijos šachmatininkus. Sužaidus visas devynias partijas A. Mickūnaitė merginų grupėje iškovojo ketvirtą vietą ir prisidėjo 57 reitingo taškus.

Mikulinaitė taip pat turnyrą pradėjo pergale, bet kitose partijose po įtemptų kovų tekdavo pripažinti varžovų pranašumą. Po devynių partijų Mėtos sąskaitoje buvo viena pergalė ir trejos lygiosios, ji pelnė 24 reitingo taškus.

Čempionate be pagrindinio turnyro partijų vyko ir papildomi turnyrai. Simultane su Čekijos šachmatininku Weissmann Lukas (reitingas 2109), Mėta sužaidė lygiosiomis, o Agnė vienintelė iš simultano dalyvių jį įveikė.

Žaibo turnyre laiko kontrolė 3 min.+2 s A. Mickūnaitė jaunių įskaitoje iškovojo antrą vietą. Mėta taip pat labai gerai žaidė ir užėmė šeštą vietą.

Simultanas su Čekijos šachmatininku.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas