Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Skundėsi dėl prastų žvyrkelių

Loreta EŽERSKYTĖ

Balelių kaimo gyventoja skundėsi dėl prastai prižiūrimų žvyrkelių: „Vadinamasis Juodgirio kelias šiais metais dar nė karto nebuvo greideriuotas. Iš Balelių pro Varlėnų kaimą link automagistralės vedantį kelią greideriavo tik kartą pavasarį. Dėl prastų, duobėtų kelių labai kenčia gyventojų transporto priemonės…“
Taujėnų seniūnijos seniūnė Elvyra Tulušienė pripažino, jog kai kurių seniūnijoje esančių žvyrkelių būklė prasta, tačiau skaitytojos minėti keliai pagal galimybes tvarkomi. Bėda ta, jog kai kurie jų prašosi didesnio remonto, o tam reikalingos lėšos.
„Vadinamasis Juodgirio kelias šią savaitę pradėtas remontuoti. Šiuos darbus atliekanti UAB „Kurklių karjeras“ nuo Lėno pusės jau veža žvyrą. Šis kelias duobėtas, dviejose vietose išmuštos gilios duobės, buvo skirta lėšų ir kelias bus pažvyruotas. Taip pat numatyta žvyruoti ir pro Varlėnų kaimą nutiestą kelią“, – kalbėjo seniūnė.
Pasak E. Tulušienės, kartais gyventojai skundžiasi, kad žvyrkeliai retai greideriuojami. Tačiau atlikti šiuos darbus galima ne visada. Seniūnės teigimu, pavasarį, kai po žiemos kelias pradžiūva, stengiamasi juos nugreideriuoti. Po to nemaža dalis laistoma dulkėtumą mažinančiu druskos tirpalu ir tuomet greideriuoti jų negalima.
Taujėnų seniūnė taip pat pastebėjo, jog žvyrkeliai labai nukenčia, kai jais intensyviai važinėja galinga žemės dirbimo technika, iš miškų gabenama mediena.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas