„Šilo“ progimnazijos sporto aikštynas.

Sportas

Kviečia gatvės krepšinio turnyras

Ugnė ALEKNAVIČIŪTĖ

Vilniaus universiteto studentė

Rugpjūčio 28-ąją Ukmergės „Šilo“ progimnazijos stadiono aikštyne vyks 3×3 gatvės krepšinio turnyras „High on O2“. Savo jėgas aikštėje galės išbandyti 16-21 metų vaikinai.

Pirmą kartą Ukmergėje rengiamame tokiame turnyre iš viso susirungs 8 komandos. Jo organizatorius Domantas Zubrickis teigė, kad gatvės krepšinis yra unikalus sportas – jo negalima pavadinti įprastu krepšiniu.

„Žaidimas vyksta į vieną krepšį, žaidžiama trys prieš tris. Tad atakuoti į krepšį yra daugiau erdvės, negu klasikiniame krepšinyje. Tokiu būdu atsiranda didesnė galimybė žaidėjui lavinti individualius įgūdžius. Varžybos trunka tik nuo 8 iki 10 minučių, todėl rungtynių tempas yra greitas, nėra pertraukų. Čia galima dažnai išvysti efektingų epizodų, nes žaidėjai dažniausiai netausoja savęs ir atiduoda visas jėgas, kadangi kiekvienas taškas gali lemti pergalę“, – kalbėjo D. Zubrickis.

Norintiems dalyvauti turnyre jaunuoliams krepšinio patirtis nėra privaloma – laukiami tiek lankantys sporto mokyklą, tiek žaidžiantys mėgėjiškai.

Zubrickis norėtų, jog Ukmergėje ši krepšinio atmaina populiarėtų: „Jei pratęsime šią tradiciją, planuojame įtraukti įvairesnių amžiaus grupių. Šiuo renginiu siektume suburti daugiau jaunų žmonių, ypač – mokyklinio amžiaus, kad vasaros metu jie laisvalaikį leistų aktyviai. Manau, jog svarbiausia tai, kad dalyviai tikrai norėtų kovoti dėl pergalių.“

Turnyre „High on O2“ dalyvausiančios trijulės rungsis dėl įvairiausių rėmėjų įsteigtų prizų, o sėkmingiausieji dalyviai galės pasidžiaugti plaukiojimu irklentėmis. Turnyrą finansuoja rajono savivaldybė, remia „UNO pica“, Irklentės Ukmergėje, Raudonasis Kryžius.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas