Sveikata

Jonažolių aliejaus nauda sveikatai

Bendras aprašymas. Jonažolė – žolė. Jis turi geltoną gėlę su 5 žiedlapiais. Jis auga didžiojoje pasaulio dalyje. Jis pavadintas Šv. Jono Krikštytojo vardu. Taip yra todėl, kad jis žydi maždaug jo šventės dieną (birželio 24 d.). Vaistinę augalo dalį sudaro džiovintos antžeminės dalys. Tai apima stiebus ir žiedlapius. Yra 2 cheminės medžiagos, kurios vaidina svarbų vaidmenį, kaip jis veikia. Tai yra hipericinas ir hiperforinas. Šie ir kiti susiję junginiai yra pagrindinės aktyvios dalys. Jie gali paveikti serotoniną, dopaminą ir norepinefriną. Tai yra jūsų kūno neurotransmiteriai. Medicininiu požiūriu tinkamas naudojimas.

Jonažolė vartojama lengvai ar vidutinio sunkumo depresijai gydyti. Tačiau jonažolė nepadeda gydyti didžiosios ar sunkios depresijos. Aliejines hiperiko formas galite tepti tiesiai ant odos. Jis gali padėti gydyti sužalojimus, raumenų skausmą ir pirmojo laipsnio nudegimus.

Nepagrįsti teiginiai. Gali būti naudos, kuri dar nebuvo įrodyta tyrimais. Jonažolė gali turėti šios naudos: Raumenis atpalaiduojantis. Jis naudojamas menstruacijų spazmams palengvinti. Švelnus trankviliantas. Gali nuraminti nuotaiką. Nervų tonikas. Tai gali turėti teigiamą poveikį nervų sistemai. Priešuždegiminis. Jis gali sumažinti patinimą. Sutraukiantis. Šis veiksmas sutraukia kūno audinius arba kanalus.Pažeidžiamas. Tai gali išgydyti žaizdas ir patinimą. Antineoplastinis. Tai reiškia, kad jis gali kovoti su vėžiu. Antivirusinis. Tai gali padėti kovoti su virusinėmis infekcijomis. Tai gali būti herpesas ir žmogaus imunodeficito virusas (ŽIV). Jonažolė gali būti naudojama nuo nervų skausmo (neuralgijos), nerimo ir įtampos. Tai taip pat gali padėti esant silpnumui, stresui, dirglumui ir miego problemoms (nemigai). Taip pat teigiama, kad jis palengvina skausmą dėl tam tikrų sąlygų. Tai apima išialgiją, reumatoidinį artritą ir menstruacijas. Tai taip pat gali palengvinti hemorojaus ir vaginito niežėjimą ir deginimą. Kai tepate jį lokaliai, jonažolė tam tikromis sąlygomis gali paspartinti gijimą. Tai yra mėlynės, žaizdos, venų varikozė, lengvi nudegimai ir saulės nudegimai. Dozavimo formatas. Jonažolės būna įvairių formų. Tai jonažolių aliejus, džiovintos žolės, arbata ir tepalas. Gali prireikti 4–6 savaičių, kol jonažolė pradės veikti. Jei po tiek laiko ši augalas neveikia, turėtumėte apsvarstyti kitus gydymo būdus.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas