Nuomonių telefonas

Skundėsi Butų ūkio įmonės veikla

Nijolė STUNDŽIENĖ

Į redakciją užsukęs Pilies gatvės 2-ajame name gyvenantis vyras skundėsi savivaldybei priklausančios UAB „Ukmergės butų ūkis“ veikla. Pasak šio namo gyventojo, Butų ūkio įmonės atstovai užsiima savivale.

„Mes neprašome, kad jie atliktų darbus, o darbininkai atvažiuoja, įklijuoja dvi plyteles, nors iškritę trys, ir iš namo gyventojų sukauptų lėšų nurašo pinigus. Kitą dieną atvyksta įdėti trečios plytelės – ir vėl paskaičiuoja, kiek šie darbai mums kainuos. Ne kartą kreipėmės į vadybininką, kad jis prieš pradedant darbus organizuotų susirinkimą, kuriame gyventojai galėtų pareikšti savo nuomonę, pasakytų, ar jie nori, kad darbai būtų atliekami. Tačiau Butų ūkio atstovas pareiškė, kad norėdami surengti tokį susirinkimą, turime surinkti tam pritariančių žmonių parašus. Kažkokia nesąmonė. Juk kai pradės varvėti prakiuręs namo stogas, paaiškės, kad neturime darbams apmokėti sukaupę lėšų, nes visus pinigus išleidome smulkiems remontams, kurie vykdyti nesuderinus su gyventojais“, – pasipiktinimo neslėpė vyriškis.

Jis taip pat priekaištavo dėl netvarkomos namo aplinkos. Neva žolė pjaunama tik retkarčiais, o sienos marginamos ir pinigai nurašomi reguliariai.

Gavome UAB „Ukmergės butų ūkis“ Pastatų administravimo skyriaus vadovės Kristinos Žukauskienės atsakymą: „Administratorius UAB „Ukmergės butų ūkis“, atlikdamas vienintelio akcininko – Ukmergės rajono savivaldybės – pavestas funkcijas, vadovaujasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu patvirtintais Daugiabučio namo bendro naudojimo objektų administravimo nuostatais. Šiuose nuostatuose yra apibrėžtos administratoriaus teisės ir pareigos, kurios numato namo gyventojų susirinkimų organizavimo tvarką, t. y. ne mažiau kaip 1/4 patalpų savininkų raštu pareikalavus, per mėnesį nuo patalpų savininkų rašto pateikimo organizuoti patalpų savininkų susirinkimą pagal jų siūlomą darbotvarkę. Apie tokius reikalavimus daugiabučio namo Pilies g. 2 gyventojai buvo informuoti susitikimo su namo vadybininku metu.

Atlikus namo bendro naudojimo objektų kasmetines apžiūras ir užfiksavus defektus, taip pat gavus gyventojų pastabas dėl atsiradusių gedimų ar defektų, vykdoma neeilinė namo apžiūra, smulkūs defektai šalinami prieš tai neorganizuojant gyventojų susirinkimų, apmokami iš kaupimo lėšų. Sutrūkusios, iškritusios įėjimo laiptų plytelės pirmumo tvarka atstatytos siekiant užtikrinti saugų patekimą į namą ir apsaugant laiptų konstrukcijas nuo tolimesnio irimo.“

Pastatų administravimo skyriaus vadovė taip pat pažymėjo, kad Pilies g. 2 gyventojai namo teritorijos priežiūros paslaugų yra atsisakę ir administratorius jų neteikia.

Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    Raugalo paklauskit kiek pas ji lemputes? Kur jo apskaita? Ar teta pades? sedinti savivaldubeje? Jokios buhalterines apskaitos, jokiu istatymu nepaisymas. Baginski kuek apvoget zmoniu su juo, bendriju, daugiabuciu? Nesudidekit su siais ... O tai nuleis...!!!
  • skaitytojas :
    tiesiog įdomu pasidarė- perkant parduotuvėse lemputes yra garantija, ar tai metams, ar tai dviems, galima pasitikslinti, o tai, kuomet lemputes keičia butų ūkis- garantijos nebelieka? Suprantu, kad už darbą jie nuskaičiuotų pinigus, bet už lemputę neturėtų nuskaičiuoti ???O gal klystu???
  • Rimta praktika :
    Man tai jau "klasika" tape butų ūkio darbai - "kasmenesiniai tos pačios led lemputės keitimai". Aišku - per metus tą pačia lemputę galima keitinėti 12 kartu, o samata nedidelė - tik apie 400eur... Juokinga, net graudu. Kam daryti gerai, taip pasibaigs biznis ar ne?
  • **** :
    Toj varno globojamas t.baginskas perims. Mokesit 2-3 brangiau ....ir jokios apskaitos!!!
  • Xxxx :
    Valstybine zeme, koks g.bpinigu mokejimas? Kadastrine byla yra? Perduota nuosavyben zeme? Tegu seniunija ir sienauja uz savas lesas. Ot neisprusymas zmoniu, kuriuo ir naudojasi BU. Daigiabuciai turit zemes kadastrines bylas uz kuriu sienavima mokat? Jusu nuosavybe? Ar zeme yra bendronaudojimo objektas? Paskaitikit zmones, pasidomekit.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas