Alpinariumas virto piktžolynu.

Nuomonių telefonas

Pastato pridavimo procedūros užtruko ilgiau nei buvo planuota

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

„Nuomonių telefonu“ skambinęs vyras kalbėjo apie naujojo teismo rūmų pastato, esančio Deltuvos ir A. Smetonos gatvių sankryžoje, aplinką, kuri, jo nuomone, gadina miesto estetinį vaizdą ir daro gėdą.

„Prie įėjimo į būsimą teismą buvo įrengtas augalų alpinariumas, tačiau dabar jis virto piktžolynu. Gal vis tik kažkas turėtų juo pasirūpinti, išravėti? Juk kažkam priklauso šis pastatas? Kiek žinau, statybas inijciavo Nacionalinė teismų administracija. Aišku, jų atstovai sėdi Vilniuje ir nemato, kaip atrodo Temidės buveinė ir jos aplinka. Deja, ukmergiškiams tai pasigėrėjimo nekelia“, – kalbėjo gyventojas, prašydamas paraginti atsakingus asmenis susitvarkyti savo teritoriją.

Pasak Ukmergės miesto seniūnijos seniūno Žilvino Dirsės, naujieji teismo rūmai dar nepriduoti valstybinei komisijai: „Bandysim išsiaiškinti, kas yra minėtų statybų užsakovas, ir išsiųsime įspėjimą dėl neprižiūrimos teritorijos“.

Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vedėja Rūta Andriuškaitė informavo, kad dėl atsiradusių papildomų ir iš anksto negalimų numatyti darbų bei būtinų pakartotinų bandymų, Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų pastato pridavimo valstybinei komisijai procedūros užtruko ilgiau negu buvo planuota.

„Šiuo metu visi papildomi darbai yra įvykdyti, Nacionalinei teismų administracijai ir rangovui žinomi defektai buvo pašalinti ir rugpjūčio 1 d. pasirašytas atliktų darbų priėmimo-perdavimo aktas. Šiuo metu rangovas baigia ruošti paskutinius dokumentus, reikalingus teikiant pastato statybos užbaigimo aktui gauti. Tikimės artimiausiu metu iš sudarytos valstybinės komisijos gauti teigiamas išvadas, kad po jų galima būtų eksploatuoti minėtą pastatą“, – situaciją komentavo R. Andriuškaitė. Ji taip pat patikino, kad gavus valstybinės komisijos statybos užbaigimo pažymą, patvirtinančią, jog pastatas tinkamas eksploatuoti, ir prieš jį perduodant Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmams bus atlikti ir teritorijos sutvarkymo darbai.

SKAITYTOJO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas