Aktualijos

Ukmergės savivaldybėje 2023 metais renkamų savivaldybių tarybų narių skaičius nesikeičia

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), rengdamasi 2023 m. savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, liepos 28 d. priėmė sprendimą dėl renkamų savivaldybių tarybų narių skaičiaus, reikalingų surinkti parašų skaičiaus ir kandidatų skaičiaus sąraše 2023 metų savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

2023 metais renkamų savivaldybių tarybų narių skaičius bei kandidatų skaičius sąraše nustatytas pagal 2022 m. sausio 1 d. Gyventojų registre fiksuotą savivaldybių gyventojų skaičių ir apskaičiuotas pagal 2022 m. rugsėjo 1 d. įsigaliosiančio Rinkimų kodekso 2 str. 4 d. nuostatas.

Daugiausia savivaldybės tarybos narių bus renkama Vilniaus miesto savivaldybėje, t. y. 51, nes šioje savivaldybėje gyvena daugiau nei 500 tūkst. gyventojų. Mažiausias skaičius bus renkamas Birštono savivaldybėje – 15 savivaldybės tarybos narių.

Penkiose savivaldybėse numatyti renkamų savivaldybių tarybų narių skaičiaus pokyčiai, lyginant su 2019 metais nustatytu renkamų savivaldybių tarybų narių skaičiumi. Kauno rajono savivaldybėje bus renkama keturiais, o Neringos savivaldybėje – dviem savivaldybės tarybos nariais daugiau, nei 2019 metais. Kėdainių rajono savivaldybėje bus renkama dviem savivaldybės tarybos nariais mažiau, o Lazdijų ir Pakruojo rajonų savivaldybių tarybose mažės po keturis savivaldybės tarybos narius.

Gyventojų registro tvarkytojo duomenimis, 2022 m. sausio 1 d. Ukmergės rajono gyventojų skaičius buvo 35 856. VRK sprendimu, į rajono Savivaldybės tarybą artimiausiuose savivaldos rinkimuose, kaip ir iki šiol, bus renkami 25 nariai. Politinės partijos, politinio komiteto keliamų kandidatų skaičius sąraše – nuo 13 iki 50. Reikalingų surinkti parašų skaičius – 250.

2019 m. kovo 3 d. duomenimis, Ukmergės rajono savivaldybėje buvo 31 379 rinkėjai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Va taip :
    Pakratyti reiktu kiek ten su aukstuoju,kiek giminaiciu ikista.... ir grusti!!! Lai eina i gamyklas,prekybcentrius dirbti
  • Xxxx :
    Mirusios dvasios ... kurios dar ir balsuoja ...
  • Gyventojas :
    Tai kiek dabar yra rinkeju, ir kiek 2019 m. buvo gyventoju? Juk ne kiekvienas gyventojas yra rinkejas. Parasykit kiek 2019m buvo gyventoju, kad butu aiskiau- gyventoju rajone mazeja ar daugeja

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas