Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Ką nišiniai kvepalai gali atskleisti apie jus?

Ar žinojote, kad kvepalų pasirinkimas gali nemažai atskleisti apie asmenybę? Kvapas – pirmoji patirtis, įspūdis, aplankantis vos įėjus į patalpą, sutikus kokį nors asmenį ar netgi užmezgant visiškai naują ryšį su naujagimiu. Žmogaus uoslė – pirmasis pojūtis, artimiausias atminčiai ir prisiminimams. Dažnai stiprus ir ilgalaikis atsakas į kvapą sužadinamas nepratariant nė žodžio, nepaliečiant ar net nematant. Šiandien rinkoje yra tūkstančiai kvapų, tačiau suskirsčuis juos į kelias kategorijas galima nustatyti, ką kvapų pasirinkimas gali atskleisti apie asmenį ir jo charakterio bruožus. Vertėtų aptarti populiariausius pasirinkimus – gėlių, rytietiškų prieskonių, gurmaniškų vaisių ir medienos kvapus. Jei nesate naujokas nišinės parfumerijos srityje, jei žinote, kokios kvapų kategorijos jums patinka, sužinoti apie save pagal pasirenkamą kvapą nebus sunku.

Kvapai turi savo istoriją

Senovėje įvairūs augalai buvo naudojami kūno kvapui maskuoti. Vėliau, kai išsivystė parfumerijos menas, egiptiečiai ir graikai kvepalus naudojo kaip saviraiškos formą, dar vėliau kvepalai tapo statuso simboliu ir prabangos požymiu. Žmogus gali praleisti daug laiko ir išleisti pinigų ieškodamas sau tobulo kvapo. Geriausi nišiniai kvapalai šiandien gali kainuoti nuo šimtų iki tūkstančių eurų už buteliuką ir būti sukurti iš populiariausių, retų ir labai brangių ingredientų.

Nuo pat parfumerijos atsiradimo kvapai buvo ieškomi, atrandami, tobulinami ir atkartojami, kad būtų kuo panašesni į prabangius nišinius kvapus. Vyrai ir moterys dabar gali tikslingai pasirinkti sau idealiai tinkančius kvepalus pagal savo skonį. Būtent kvapo pasirinkimas ir gali atskleisti tam tikras įžvalgas apie asmenybę.

Ką jūsų kvapų pasirinkimas sako apie jus?

Atsakymą į šį klausimą sužinosite skaitydami toliau. Kai kurie asmenybės bruožai gali būti atskleisti pagal pagrindines kvepalams naudojamų žaliavų kategorijas – gėles, vaisius, rytietiškus ar kitokius prieskonius bei medieną.

Gėlės. Gėlių kvapai yra vieni iš populiariausių. Ir turbūt nieko keisto, nes augalai – žolelės ir gėlės –buvo vieni pirmųjų parfumerijos sudedamųjų dalių. Populiariausios gėlės yra rožės, jazminai, lelijos ir bijūnai. Gėlių kvapai gali būti nuo lengvų ir subtilių iki sudėtingesnių ir intensyvesnių. Kitaip tariant, vieni gėlių kvapai primena gausias gėlių puokštes, o kiti – kuklesnes pavienes gėles.

Kas mėgsta gėlių aromatą? Beprotiškai romantiškos asmenybės, dažniausiai tai – koketiškos moterys. Tačiau gėliškas aromatas visuomet suteikia energingą ir žaismingą efektą. Gėlių aromatas tinka draugiškai ir flirtuoti mėgstančiai asmenybei.

Norite tokių kvepalų? Išbandykite: „Initio Parfums Prives Musk Therapy“, „Amouage Crimson Rocks“, „Costume National Supergloss“.

Vaisiai. Vaisių, ypač citrusinių, kvapai primena karštas vasaros dienas ir atostogas. Jie asocijuojasi su laisvumu. Vasisiniai kvapai priklauso ir nuo kitų natų, tačiau labai dažnai tai būna saldus aromatas, žaismingas ir kartu rafinuotas. Dauguma vaisinių kvapų derinami su kitomis ingredientų kategorijomis, pavyzdžiui, gėlėmis, ir tokiu būdu išgaunama aromato pusiausvyra. Vaisių kvapą linkusios rinktis linksmos ir žaismingos asmenybės, kurioms drovumas – svetima savybė.

Norite tokių kvepalų? Išbandykite: „Xerjoff Casamorati Grand Ballo“, „Tiziana Terenzi Kirke“, „Escentric Molecules Molecule 01 + Mandarin“.

Rytietiški ar kitokie prieskoniai. Rytietiški kvapai yra šilti, saldūs ir kartais šiek tiek aštrūs, turintys pikantiškumo. Kvapai, kuriems išgauti naudojami prieskoniai, laikomi prabangesniais, jie išskirtinesni, įmantresni. Šios kategorijos kvepalai yra „turtingesni“ ir jausmingi, dažnai kuriami įdomias kardamono, cinamono, vanilės natas derinant su jazminų, orchidėjų ir apelsinų žiedų natomis. Jei jums patinka smulkmenos ir visada kreipiate dėmesį į detales, ypač susijusias su mada ir egzotika, tuomet rytietiški ar prieksoniniai kvapai jums turėtų labai tikti.

Norite tokių kvepalų? Išbandykite: „Costume National Homme“, „M. Micallef Gourmet“.

Mediena. Medžio kvapai skleidžia jaukų, „šiltą“ aromatą. Tai jausmingi, paslaptingi ir žavintys kvapai, kuriems išgauti dažniausiai naudojamas kedras, sandalmedis, vetiverijos ir gintaras. Medienos kvapas – puikus pasirinkimas vakarui, vėsesniam sezonui, ypač rudeniui ar žiemai. Medžio kvapai ir jų dvelksmas gali priminti pasivaikščiojimą miške ar sėdėjimą prie laužo. Tai natūralumu pasižymintis kvapas. Vis dėlto kvepalai, kurių pagrindinis ingredientas yra mediena, gali tikti ir labai romantiškoms asmenybėms. Jei jums patinka šlapio asfalto kvapas, tikrai patiks ir medienos kvapas.

Norite tokių kvepalų? Išbandykite: „Xerjoff Casamorati Bouquet Ideale“, „Montale Aoud Musk“, „Orto Parisi Terroni“, „BDK Parfums Nuit de Sable“.

Kad ir kokia asmenybė esate ar norite būti, elektroninėje kvepalų parduotuvėje Ziuzi.lt tikrai atrasite tai, kas jums tiktų ir patiktų.

https://www.ziuzi.lt/

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas