Aktualijos

VMI gyventojams grąžino 252 mln. eurų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad šiemet 867 tūkst. gyventojų pervedė per 252 mln. eurų pajamų mokesčio (GPM) permokos.

Permoka gyventojams dažniausiai susidarė dėl taikyto mažesnio nei priklauso neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD), taip pat dėl GPM lengvatų (pvz., gyvybės draudimo įmokos, įmokos į pensijų fondus, įmokos už studijas).

Mokesčio permoka grąžinama tada, kai gyventojas yra pateikęs ar patikslinęs visas privalomas ankstesnių metų pajamų deklaracijas, taip pat, jei reikia, ir nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijas.

„Deklaracijas pateikę, tačiau permokų iki liepos 31 d. nesulaukę gyventojai turėtų pasitikrinti, ar jiems nereikia patikslinti deklaracijos“, – primena VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Inga Gedminienė ir atkreipia dėmesį, kad VMI duomenimis, deklaracijas dar turėtų patikslinti beveik 31 tūkst. gyventojų, kuriems dėl to sugrįžtų 9 mln. eurų GPM.

Visus priminimus apie nepateiktas deklaracijas ar tikslintinus duomenis bei kitus dokumentus galima rasti prisijungus prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS), skiltyje „Pranešimai vartotojui“. Pažymėtina, kad permoką galima susigrąžinti už praėjusius penkerius metus.

Praėjusiais metais 245 tūkst. gyventojų deklaravo 249 mln. eurų mokėtino gyventojų pajamų mokesčio. Daugiau nei 1 mln. gyventojų VMI grąžino apie 267 mln. eurų GPM permokos.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas