Naujausi, Nuomonių telefonas

Pašto skyriaus neplanuoja uždaryti

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Ukmergėje, Vilties gatvėje, gyvenanti pensininkė su pasipiktinimu kalbėjo apie pašto darbuotojus, pavėluotai pristatančius spaudą arba visai jos neatnešančius: „Aš moku pinigus ne tik už leidinį, bet ir už jo pristatymą, todėl turiu teisę reikalauti paslaugos, už kurią jau esu susimokėjusi. Prenumeruoju laikraštį „Gimtoji žemė“, kurį man neša nereguliariai, nesulaukusi turiu skambinti į pašto skyrių. Ten dirbantys žmonės teisinasi, neva nėra laiškininkų, žada pristatyti spaudą, bet padėtis nesikeičia. Manau, kad laikraščio turiu sulaukti tą pačią dieną, kada jis išleidžiamas, o ne po dviejų-trijų dienų. Dažnai spaudos ir visai negauname. Taip buvo ir šį kartą – liepos 30 dienos, šeštadienio, numerio paštininkas neatnešė. Tikėjomės šio laikraščio sulaukti kartu su trečiadieniniu, rugpjūčio 3 dienos, numeriu, bet pašto dėžutėje radome tik pastarąjį. Taip dingo ne tik praėjusio šeštadienio, bei ir kitų dienų numeriai. Ir svarbiausia, nėra kaltų, niekas už tai neatsako. Bet juk už šią paslaugą mes jau esame susimokėję iš anksto! Jei „Lietuvos paštui“ kažkas neatliktų apmokėtos paslaugos, kaip reaguotų bendrovės vadovai?“

Laikraščio skaitytoja prisipažino, jog jai nemalonu apie tai kalbėti, skųstis, bet kitos išeities ji nemato. Moteris sakė, jog turi įtarimų, jog AB „Lietuvos paštui“ tokia situacija naudinga, nes ji neva girdėjo, kad spaudos platinimas bendrovei nuostolingas. „Matyt, sąmoningai taip prastai dirbama, kad žmonės atsisakytų prenumeruoti spaudą. Tuomet ir neliks šios paslaugos. Kaip, beje, neliko ir daugelio pašto skyrių…“ – mintimis dalijosi skaitytoja. Ji taip pat užsiminė, jog sklinda kalbos, kad Ukmergėje ketinama palikti tik vieną Kauno gatvėje esantį pašto skyrių. Anot ukmergiškės, neseniai buvo uždarytas Anykščių gatvėje veikęs skyrius, o dabar ruošiamasi naikinti ir Vilniaus gatvėje vis dar dirbantį skyrių.

AB „Lietuvos paštas“ Komunikacijos projektų vadovas Lukas Zadarackas paaiškino, kad pastaruoju metu kai kuriuos skaitytojus Ukmergėje prenumeruojami leidiniai galėjo pasiekti kitu laiku, nei įprastai, dažniausiai antroje dienos pusėje. Tokia padėtis buvo susidariusi dėl to, kad dėl darbuotojų kaitos minėtąją apylinkę laikinai aptarnavo pavaduojantys laiškininkai.

„Norime atsiprašyti skaitytojos už susiklosčiusią nemalonią situaciją. Liepos 30 dienos leidinys jai laiku nebuvo pristatytas dėl įsivėlusios žmogiškosios klaidos. Šį laikraščio numerį „Lietuvos pašto“ laiškininkas gyventojai būtinai atveš.

Tikrai dedame dideles pastangas, siekdami visiems klientams užtikrinti patogias, kokybiškas bei lengvai prieinamas pašto paslaugas. Atvejai, kuomet prenumeruojami leidiniai laiku nepasiekia juos užsakiusių gyventojų, yra tikrai pavieniai. Skundai, susiję su prenumeruojamų leidinių vėlavimu arba negavimu, sudaro vos iki 0,1 proc. visų gaunamų skundų“, – teigė Komunikacijos projektų vadovas.

Jis taip pat patikino, kad Ukmergės 2-ojo pašto skyriaus, esančio Vilniaus gatvėje, neplanuojama uždaryti.

„Vienintelis dalykas, kurį pastaruoju metu Ukmergėje keitėme, yra tik skyrių darbo laikas. Nuo šių metų birželio 20 d. Ukmergės pašto skyriai dirba antradieniais–šeštadieniais. Kauno gatvėje esantis Ukmergės paštas antradieniais–penktadieniais dirba nuo 9 iki 18 val., šeštadieniais – nuo 9 iki 13 val. Ukmergės 2-ojo pašto skyriaus darbo laikas antradieniais–penktadieniais yra nuo 8.30 iki 17 val. su pietų pertrauka nuo 13 iki 14 val., šeštadienį šis skyrius dirba nuo 8.30 iki 13 val.

Tokį darbo laiko pokytį lėmė mažėjantys klientų srautai pašto skyriuose ir efektyvesnė pašto veikla aptarnaujant klientus“, – informavo L. Zadarackas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rima :
    Ir man ne kartą teko ieškoti nepristatyto laikraščio.Be to,reikia skambinti bendruoju pašto numeriu,kuris yra papildomai mokamas. O vyresnis žmogus tai ir nesupranta,kur kreiptis. Todėl ir skundų nėra. Ir labai įdomu,apie kokią "efektyvesnę pašto veiklą" čia kalbama-kiek teko užsukti į paštą,tai dirba viena pervargusi darbuotoja,o klijentų visas būrys laukia...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas