Plaukų šalinimas lazeriu pažastų srityje.

Sveikata

Lazerinė medicina ir jos naujovės. Ar lazerinės procedūros pakeis mūsų gyvenimus?

Dar visai neseniai lazerinė medicina atrodė mokslinės fantastikos sfera. Šiandien naujausios kartos lazerinė įranga gydytojams suteikia neįtikėtinų galimybių puoselėti žmonių sveikatą ir grožį. Vis daugiau sudėtingų operacijų tampa paprastomis procedūromis, nenaudojant bendrosios nejautros, kai pacientai iš karto išleidžiami namo. Ką lazeriai gali padaryti šiuolaikinėje medicinos praktikoje?

Kokia lazerių mokslo atsiradimo priežastis?

Terminas lazeris buvo sugalvotas Tarptautinėje lazerinės medicinos ir chirurgijos draugijoje Florencijoje. Terminą sugalvojo profesorius Leonardo Longo. Problemų kyla, kai kalbame apie chirurgiją, odontologiją, negalios problemas, gydymą, diagnostiką ir norisi tas sritis išvardyti. Gydymas neapima operacijos. Daugelis terapijoje naudojamų dalykų taip pat gali būti naudojami chirurgijoje. Siekiant sušvelninti konfliktą tarp atskirų nedidelių profesijų medicinoje, buvo sutariama, kad iš tikrųjų viskas susiję su lazerių naudojimu. Pasirodo, skirtingose ​​srityse vienu metu sprendžiamos tos pačios problemos. Taigi buvo sukurtas terminas lazerologija. Mums reikia kažko, kas vienija, o ne skiria. Matyti, kad lazeris yra galingas medicinos įrankis. Tačiau juo, kaip ir visa kita, reikia naudotis protingai.

Lazerinė epiliacija.

Kokie yra lazerių privalumai medicinoje?

Lazerių arba intensyvios impulsinės šviesos (IPL) naudojimas plaukams ir kraujagyslėms šalinti yra populiariausia šiuolaikinės kosmetinės dermatologijos procedūra. Bėgant metams įvairūs plaukų šalinimui naudojami lazeriai arba IPS pasaulyje įrodė, kad tai yra efektyviausi plaukų šalinimo būdai, užtikrinantys ilgalaikį plaukų šalinimą.  Žaizdų gijimas ir atsigavimas po traumų spartėja, todėl JAV kariuomenės karių įranga papildyta lazeriais, pagreitinančiais žaizdų gijimą. Japonijoje lazeriai naudojami cunamio gelbėjimo valtyse. Tokie metodai kuriami ir diegiami Italijoje, Pietų Korėjoje, JAV ir Japonijoje. Švelnus audinių koaguliavimas ir lazerių modifikavimas sukelia revoliuciją gydant tam tikrų tipų stuburo išvaržas (kurios užtrunka valandas, palyginti su kitais metodais). Hemorojaus, burnos ligų ir dantų gydymas tampa neskausmingas ir greitas. Mažos galios lazeriai naudojami diabetui, lėtiniams skausmams, nevaisingumui gydyti ir atsigavimui po naviko operacijos. Chirurgijoje lazeriai sumažina analgetikų poreikį, sumažina ligoninės lovų poreikį, sutrumpina nedarbo valandas ir greitai atkuria gyvenimo kokybę. Diagnostinėje pusėje lazeriai pakeičia analitinės laboratorijos darbą, diagnostiką atliekant šalia paciento ir užtikrina informacinių technologijų naudojimą bei duomenų bazių integravimą. Fizioterapijos lazeriniai aparatai jau kuriami asmeniniam naudojimui, jie yra nedideli ir aprūpinti informacija bei bendravimu su gydytoju, todėl gali būti naudojami paciento aplinkoje.

Apgamo šalinimo operacija.

Bet gal kaip nors pasireiškia jų šalutinis poveikis?

Nors lazeriai pas mus tapo beveik įprasti, gydytojai dažnai išgirsta klausimų, kaip lazeriai ar intensyvi impulsinė šviesa veikia. Lazeris sukuria didelio galingumo vieno bangos ilgio šviesos spindulį, o intensyvi impulsinė šviesa sukuria labai stiprų įvairių spektrų bangų srautą. Šiuos spindulius į reikiamą vietą nukreipia rankinis jutiklis. Norint išvengti šalutinio lazerių poveikio, reikia laikytis saugos reikalavimų. Lazeriai naudojami daugiau nei 50 metų. Tai reiškia, kad neigiamas poveikis nepasireiškia ilgai. Ryškiausias lazerio efektas atsiranda, kai tam tikro intensyvumo lazerio spindulys patenka į akies tinklainę. Esant tokiai būklei akis praranda arba žymiai pakeičia savo gebėjimą matyti. Tai dažniausiai pasitaikantis šalutinis poveikis. Tiesą sakant, daugelis šių poveikių vis dar tiriami ir analizuojami, tačiau vis atrandamos naujos galimybės. Kol kas naujų problemų neaptikta. Visada būkite atsargūs, kad lazeriais neskatintumėte vėžio. Nagrinėjama, kurias ląsteles reikia stimuliuoti, o pasauliniai tyrimai atlieka būtent tai. Lazerines medicinos procedūras Vilniuje rasite čia.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas