Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Gimdyvę vežęs greitosios pagalbos automobilis pateko į avariją

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Rugpjūčio 1-ąją, apie 20.35 valandą, Vilniuje, Mokslininkų ir Geležinio Vilko gatvių sankryžoje, avariją patyrė gimdyvę iš Ukmergės į Santaros klinikas vežęs Pirminės sveikatos priežiūros centro greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Jis važiavo su įjungta sirena ir švyturėlius. Nors degė raudonas šviesoforo signalas, ukmergiškių ekipažo vairuotojas stabtelėjo ir, įsitikinęs, kad greitosios pagalbos automobilį visi praleidžia, įvažiavo į sankryžą. Tačiau tuo metu jam į šoną rėžėsi nuo miesto centro Geležinio Vilko gatve važiavęs „Opel“ markės automobilis. Pastarasis po smūgio nuskriejo iki Mokslininkų gatvėje prie šviesoforo stovinčių transporto priemonių ir rėžėsi į „Renault“ automobilį.

Avarijos metu nukentėjo keturi žmonės. Iš Ukmergės gabenamą gimdyvę skubiai perėmė atvažiavusi kita medikų brigada. Tačiau dar nepasiekus klinikų moteris pradėjo gimdyti.

Į ligoninę taip pat buvo išvežti greitosios pagalbos medikė ir vairuotojas bei automobilio „Opel“ vairuotojas.

Avarijos aplinkybes aiškinasi Vilniaus policija.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė, šiuo metu įstaigoje vyksta tyrimas dėl nelaimingo įvykio darbe. Avarijos metu vairuotojas ir felčerė patyrė sutrenkimus, todėl jie dabar nedirba, turi nedarbingumo pažymėjimus. Vyr. gydytojos žiniomis, iš Ukmergės gabenta gimdyvė vaikelį pagimdė ligoninėje.

Kadangi susidūrimo metu buvo stipriai apgadintas greitosios pagalbos automobilis, skyriui trūksta transporto priemonių. Pasak G. Čepienės, neliko rezervinio automobilio, kuris yra būtinas. Nors įstaiga ketina dėl to kreiptis į Sveikatos apsaugos ministeriją, tačiau abejojama, ar šiuo atveju bus suteikta pagalba. Pagal gyventojų skaičių Ukmergės rajonui pakanka dviejų greitosios medicinos pagalbos postų. Mūsų savivaldybės teritoriją aptarnauja 2–2,5 medikų brigados: trys dirba dieną ir dvi – naktį.

Vyr. gydytojos teigimu, dėl transporto trūkumo, sergančių bei atostogaujančių darbuotojų sudėtinga sukomplektuoti reikiamą dirbančių brigadų skaičių. Tačiau, kaip aiškino G. Čepienė, ieškoma sprendimo būdų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nu jo :
    O čia tai topas,- statys rezervui gerą automobilį nes trūkstą transporto. Ką galvoja rajono sveikatos komitetas? O kai bus su darbuotojais?
  • O.k. :
    Pinigu plovimas su GMP, savu idarbinimas. Kuo greiciau, tuo geriau Ukmerges gyventojams bus.
  • Rimka :
    Greičiau GMP prijungtų prie Vilniaus ir nebūtų problemų nei su mašinom nei su personalu
  • Xxxx :
    Pasivazines! Jura! Replika pritars su visais tarybos nariais ir medziotojais, ir ne tik ...
  • Zinka :
    Siūlau uždaryti dar porą skyrių, o ligonius vežioti į Klaipėdą.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas