Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Skurdo lygis savivaldybėje nedidėjo

Lietuvos statistikos departamentas eksperimentiniu būdu parengė ir pristatė naujausią šalies skurdo statistiką. Įvertinus įvairius kriterijus konstatuota, kad skurdo lygis šalyje didėjo.

Kaip rodo 2021 metų gyventojų pajamų duomenys, skurdo lygis 2022 metais šalyje per metus išaugo 1,2 procentinio punkto ir yra 21,2 procento. Pernai mažiausias skurdo rizikos lygis buvo Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse (atitinkamai 13,5 ir 17 proc.), didžiausias – Biržų ir Zarasų savivaldybėse (viršijo 33 proc.).

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė Lietuvos statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus specialistė Daiva Mikalopienė, Ukmergės rajone 2022 metais skurdo lygis siekia 23,5 proc., 2021-aisiais buvo 26,1 proc., 2020 metais – 26,9 proc.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija yra nustačiusi, kad skurdo rizikos riba vienam asmeniui 2022 metais yra vertinama 516 eurų, o namų ūkiui, susidedančiam iš dviejų suaugusių asmenų ir dviejų vaikų iki 14 metų – 1 084 eurai. Absoliutaus skurdo riba yra lygi 267 eurams vienam gyvenančiam asmeniui.

Aukščiausias skurdo rizikos lygis pagal amžių 2021 metais buvo tarp 65 metų ir vyresnių žmonių – 37,9 proc., arba 2,8 punkto daugiau nei pagal 2020 metų pajamas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nemotyvuotas :
    Savivaldybėje skurdo lygis nedidėjo, o kaip rajone?
  • **** :
    Taciau lexusu padaugeje, jaguaru ...savivaldybeje
  • Xe :
    Nepamenu,kad kada nors Ukmergej butu buve tiek bоmzu. Ramiai nebeimanoma net i Lidl ar Eifeli nueit neuzkalbintam kokio nors smirdancio zmogystos kaulinancio 10ct. Kada taip buvo??? Tik prie Janicko Ukmerge tapo bоmzynu. Skurdo lygis nedideja - bet bоmzu kazkodel daugeja. Ukmerges paradoksas.
  • O.k. :
    Zmoniu mazeja ir skaiciai tie patis
  • //// :
    Melas! Kiek zmoniu gauna 0 eur? Kiek benamiu? Kiek milijonu sutaupet skurstanciuju saskata? Skaicius duokit, o ne straipsnius rasinekit. Pasaku kurejai. Burtininkai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas