Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Paprastės tvarka parduodant automobilius

Nuo rugpjūčio 1-osios paprastėja tvarka parduodantiems automobilį užsienio gyventojui ar įmonei šalies teritorijoje. Kreiptis į „Regitrą“ ir deklaruoti automobilio nuosavybės pasikeitimą pakaks tik Lietuvos gyventojui.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, pardavus transporto priemonę užsienio gyventojui ar įmonei Lietuvos teritorijoje, į „Regitrą“ turi kreiptis tiek jos pirkėjas, tiek pardavėjas. Kitaip tariant, pirmiausia „Regitros“ padalinyje užsienio gyventojas pateikia įgijimo deklaraciją, o ją patvirtina Lietuvos gyventojas. Tik abiem pusėms atlikus šiuos veiksmus, panaikinamas Lietuvos gyventojo vardu galiojantis savininko deklaravimo kodas (SDK) ir po 10 kalendorinių dienų transporto priemonė yra automatiškai išregistruojama.

Tačiau nuo rugpjūčio ši tvarka bus palengvinta, paliekant pareigą į „Regitrą“ kreiptis tik pardavėjui, t. y. Lietuvos gyventojui. Jam tereikės per 5 darbo dienas nuo sandorio sudarymo pateikti vienpusę perleidimo deklaraciją, kurios pagrindu bus panaikintas jo vardu galiojantis SDK. Ši paslauga bus prieinama internetu nemokamai. Identiška tvarka taikoma parduodant automobilį užsienio šalies teritorijoje.

„Pastebėjome, kad praktikoje kyla įvairiausių situacijų. Pavyzdžiui, užsienio gyventojas pamiršta kreiptis į „Regitrą“ ir su automobiliu išvyksta iš šalies. Tokiu atveju savininko deklaravimo kodas lieka galioti Lietuvos gyventojo vardu. Atsižvelgiant į tai, paprastinama tvarka – nuo šiol užsienio gyventojams nebereikės kreiptis į mus. Tikime, kad taip bus ne tik gerokai paprasčiau mūsų klientams, bet kartu šis sprendimas prisidės ir prie eilių mažinimo padaliniuose, kadangi, kaip rodo statistika, šiemet į mūsų padalinius kreipėsi apie 29 tūkst. užsienio gyventojų, norėdami deklaruoti įsigytą automobilį“, – sako Miglė Marcevičiūtė, „Regitros“ Transporto priemonių registracijos skyriaus vadovė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas