Kriminalai

Piktadarių akiratyje atsidūrė naujausias Ukmergės gėlynas

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Gėlynai yra ne tik kiekvieno miesto puošmena, kuri kuria vietovės grožį ir jaukumą tiek vietiniams gyventojams, tiek ir turistams, bet ir miesto tvarkingumo veidrodis.

Ketvirtus metus Ukmergę gražinantys UAB „Grožio idėja“ darbuotojai sunerimę – mieste siautėja viešųjų gėlynų niokotojai. Praėjusį savaitgalį buvo pasikėsinta į patį naujausią mieste – vos prieš mėnesį šalia Ukmergės kraštotyros muziejaus įkurtą rožyną.

„Penktadienį įmonės darbuotojai ten atliko tam tikrus darbus. Viskas buvo gerai, tačiau pirmadienį atvykę į šią vietą pastebėjo, kad gėlyną kažkas bandė ardyti – per abu galus ištraukta plėvelė, į krūvas sustumtas mulčas. Ir tai tikrai ne kokio šuns, o savo tam tikrų tikslų ir kėslų turėjusio žmogaus darbas. Labai gaila, kad mūsų visuomenėje vis dar atsiranda tokių piktadarių, kurie darko miesto gėlynus – visų mūsų turtą“, – sakė UAB „Grožio idėja“ vadovė Jurga Olisevičienė.

Pasak jos, beveik visi miesto gėlynai ir gėlynės nukenčia kasmet. Vieni augalus sulaužo, kiti – išrauna, o treti negali ramiai praeiti nepasisavinę augalų atlankų – vadinamųjų „fliancų“. J. Olisevičienė prisiminė kažkada buvusį ir tokį atvejį, kai didžioji dalis gėlyne pasodintų gėlių buvo tiesiog išrautos ir išmestos ant gatvės.

UAB „Grožio idėja“ iš viso prižiūri apie 750 kv. m plotą užimančius Ukmergės gėlynus. Iš rajono savivaldybės biudžeto miesto gražinimui gėlėmis papuošiant viešąsias erdves (gėlių sodinimo bei priežiūros paslaugoms) šiais metais skirta beveik 10 tūkst. eurų.

„Patys žmonės turėtų būti sąmoningesni ir, pastebėję gėles vagiantį asmenį, nedelsdami pranešti Bendruoju pagalbos numeriu 112. Mieste esantys gėlynai patenka į vaizdo kamerų stebėjimo lauką, o jos – išmaniosios, leidžiančios puikiai atpažinti įtariamųjų veidus ar automobilių numerius. Įvykus blogiems dalykams, mes peržiūrime vaizdo įrašus ir išaiškiname pažeidėjus“, – teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus.

ukmerge.lt nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Geda :
    Gal savivaldybe pirmoje eileje privaletu ne centra gelem puosti, o kapus sutvarkyti, t,y Pivonijos miske esancia zydu saudymo vieta.Esantis paminklas nedazytas daug metu, dazai nusilupe , istrupeje. Atvaziuoju artimieji is kitu saliu ir ka mato? Rajono valdzia svaigsta apie zydu paveldo atkurima, marsrutus o net paminklo nesugeba sutvarkyti ir nudazyti. Geda.
  • //// :
    Is kur tokios kainos?
  • Aha :
    "Iš rajono savivaldybės biudžeto miesto gražinimui gėlėmis papuošiant viešąsias erdves (gėlių sodinimo bei priežiūros paslaugoms) šiais metais skirta beveik 10 tūkst. eurų." ----- Ar tik nebus patys piktadariai,pats pasodinai - pats isrovei ir gavai dar 10.000€.🤣🤣🤣 Kazkaip sunku isivaizduoti,kad kazkas nakti eitu tycia gelynu raut. Ant kiek zmogaus psichika turetu buti traumuota,kad tokiom nesamonem uzsiimt. Kur tos legendines Ukmerges kameros - kurios sumontuotos uz didziulius pinigus...bet nieko "nemato" 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
  • Alio :
    Tai per kameras turi buti matoma kas taip elgiasi. Ar jos neveikia??!! Tik imitacines?
  • vr :
    visur kameros . negi nera kam atsekti/

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas