Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Kada baigsis sekmadieniniai žolės pjovimai

Loreta EŽERSKYTĖ

Laikraščio skaitytojas Saulius atsiuntė tokį elektroninį laišką: „Gal gali kažkas iš valdžios atsakyti į klausimą, kada baigsis mieste sekmadieniniai žolės šienavimai, malkų pjovimai? Pati savivaldybė 2016 m. priėmė tokį sprendimą, kad „gyvenamųjų namų kvartaluose triukšmingas transporto priemones ir mechanizmus draudžiama naudoti sekmadieniais ir vakarais po 21 valandos“. Žinau, kad pažeidusiems šias taisykles yra baudos. Kur kreiptis eiliniam žmogui dėl triukšmo? Kas tai turi prižiūrėti? Nebeįmanoma gyventi per triukšmą savaitgalį. Nei vienos ramios, tylios dienos! Gal reikėtų gyventojams pagaminti skrajutes su įspėjimais ir paaiškinimais. Norėčiau, kad kažkas iš valdžios vyrų paaiškintų. Ačiū.“

Rajono savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas patikino, jog Triukšmo prevencijos Ukmergės rajono viešosiose vietose taisyklės numato, jog gyvenamųjų namų kvartaluose triukšmingas transporto priemones ir mechanizmus draudžiama naudoti (išskyrus gaisrų, stichinių nelaimių ir avarijų likvidavimo atvejais) darbo dienomis nuo 21 val. iki 8 val.; šeštadieniais ryte iki 10 val. ir nuo 18 val.; sekmadieniais ir švenčių dienomis.

Minėtasis teisės aktas numato, kad taisyklių vykdymą kontroliuoja savivaldybės administracijos direktorius ir jo įgalioti specialistai, Visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos specialistai, Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai.

„Jei draudžiamu metu sklinda triukšmas, reikėtų skambinti Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba apie tai raštu informuoti savivaldybę. Gavus skundą, bus aiškinamasi“, – teigė direktorius.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Marius :
    Joooo, is Varno naudos nulis. Nesitikejau...
  • Arunas :
    Savivaldybe isivaizduoja kad priemusi triuksmo prevencijos taisykles ju bus laikomasi. Kiek buvo kvieciama policija del zoliapjoviu, del kitu triuksmu, jie nevaziuoja ir paaiskina kad kol nebus pazeistas ANK 488 tol policija nevaziuos, kadangi ANK 488 turi didesne galia negu savivaldybes dokumentas ir policija negali bausti uz ANK 48, nes viesosios rimties trikdymas nera pazeistas. Taip kad galima ir sestadieniais ir sekmadieniais pjauti zole ir triuksmauti ir jusu niekas teisetai negali nubausti, o ka cia Varnas sapalioja yra grynas melas
  • ANK 48 :
    ANK 48 straipsnis 3 dalis: Savivaldybių tarybų patvirtintų triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimt iki šešių šimtų eurų.
  • ANK 488 :
    ANK 488 straipsnis: Šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą.
  • Rita :
    Nu zinot, kiek hektaru tos zoles pas jus, jei nespejat po darbo ar sestadieni nusipjauti? Kodel butinai sekmadieni? Esat paprasciausi tinginiai be sazines ir tiek. Labai teisingas savivaldybes sprendimas. Sekmadieniais jokiu sienavimu ar malku pjovimu! O jei jau tokie super darbininkai, kad nespejat be sekmadienio - pjaukit dalgiu!
  • Patarimas :
    Saulaiu, patariu ilsėtis darbo dienomis, jeigu taip trukdo garsas sekmadienį ir pervargstate. Žmonės tuomet darbe dirba ir visur tylu. Nebežino pensininkai ar kiti valstybės išlaikytiniai kaip išsidirbinėti. Turbūt patinka šabakštynai, kad neleidžia kitiems susitvarkyti. Elementariai juk net oro sąlygois ne kasdien leidžia žolę pjauti.
  • Dalei :
    Akivaizdu,kad jus nedirbat. Jei dirbtumet tai po savaites darbu sestadieni tikrai ne iki zoles pjovimo butu. Sestadienis saslykams ir alkoholiui, arba kelionems bei poilsiui,o sekmadieni issimiegojus galima uzsiimti buities darbais. Skundziates triuksmu - o man gal trukdo nuo ryto iki vidurnakcio spygaujantys kaimynu vaikai. Bet as nesiskundziu, Tenka su tuo susitaikyti - tai ir jus susitaikykit su zoliapjoviu garsais. Ryte negalima pjaut. Vakare negalima pjaut. Sekmadieni negalima pjaut. O tada kada galima pjaut - zmones darbe.
  • O.K. :
    Nesuprantu,iš kur tiek nepilnapročių,juk reikia žmonėms žolę kažkaip nusipjauti. O gal visi šitie nepatenkinti ateis ir nupjaus tuo laiku,kuris jiems tinka?Aš suprantu,kad pjovimo garsas erzina,bet pvz.,mane erzina labai daug kas,tai kas bus,jei aš pradėsiu viska ir visus skųsti,kad mane erzina.Maždaug numanau,kokie čia yra pagrindiniai skundikai,tokiems turiu patarimą,nusipirkit grotuvą su ausinėmis ir klausykit lansbergio kalbos.
  • Dalia :
    Jo, tas savaitgalinis zoliapjoviu, trimeriu, husqvarnu triuksmas veda is proto. Ir nereikia apsimesti kvaileliais, kad nera laiko kada dirbti tokius darbus be sekmadienio. Pasakas pasilikite sau. Tegul pavazineja sekmadieniais Varnas, ar ipareigoja savo pavaldinius, kad pamatytu ir isgirstu savo ausimis, kas dedasi savaitgaliais. Viena, kita gerai nubaudus, gal susiprotes ir kiti. Nu neturi zmones visai sazines
  • Xe :
    "Minėtasis teisės aktas numato, kad taisyklių vykdymą kontroliuoja savivaldybės administracijos direktorius ir jo įgalioti specialistai," ---- Dar vienas irodymas,kad is Varno naudos maziau nei is ozio pieno.🤣🤣🤣🤣 Visi skersa padeje ant taisykliu ir ant kontroliuotoju🤣🤣🤣🤣 Pastoviai gasdina baudomis del nepjautos zoles - ir pastoviai gasdina baudomis del zoles pjovimo savaitgaliais ir vakarais...kada dirbanciam zmogui ta suknista zole pjauti??? 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ As irgi kiema pjaunu sekmadieniais - tik mano zoliapjove elektrine,o trimeris akumuliatorinis,pjaunu be garso...bet butu benzininiai tai taip pat pjauciau sekmadieniais arba vakarais - NES KITU METU ELEMENTARIAI AS NETURIU LAIKO KADA PJAUTI!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas