Sidabro medalį laimėjusią I. Štarienę sveikina V. Petrauskas (dešinėje) ir varžybų vyr. teisėjas Vincas Franckaitis.

Naujausi, Sportas

Pasaulio lietuvių žaidynėse – aukso ir sidabro medaliai

Praėjusią savaitę, liepos 14–17 dienomis, Druskininkuose vyko XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynės. Jose varžėsi virš 2,3 tūkst. sportininkų mėgėjų iš 26 pasaulio šalių. Šis renginys organizuojamas kas ketverius metus, tačiau dėl pandemijos pastarąjį kartą surengtas po penkerių metų.

Į žaidynes vyko ir Ukmergės stalo teniso klubo atstovai. Kaip pasakojo šios sporto šakos propaguotojas rajone Vilius Petrauskas, komandai atstovavo trys stalo tenisininkai – Lina Lermontaitė-Kuzmienė, Irena Štarienė ir Alvydas Paknys. V. Petrauskas buvo rungtynių teisėjas.

Varžybos, kuriose iš viso dalyvavo apie 100 stalo tenisininkų iš 15 šalių, ukmergiškiams buvo sėkmingos – iškovoti du aukso ir du sidabromedaliai.

L. Lermontaitė-Kuzmienė, rungtyniaudama 40–50 metų amžiaus sportininkų grupėje, buvo stipriausia asmeninėje įskaitoje. Ukmergiškė pasidabino auksu ir žaisdama dvejetų varžybose, kartu su kelmiškiu Eugenijumi Jefimovu nugalėję visus varžovus.

I. Štarienė tarp 70–74 metų dalyvių asmeninėje įskaitoje laimėjo sidabro medalį. Rungtyniaudama mišrių dvejetų kategorijoje kartu su Kanados, Toronto, lietuviu Eugenijumi Krikščiūnu, ji užėmė taip pat antrą vietą.

V. Petrauskas pasidžiaugė tokiais puikiais pasiekimais. Šios sporto šakos entuziastas prieš penkerius metus įkūrė stalo teniso klubą, kuriam ir vadovauja. Šiuo metu klube yra apie 30 narių. „Sporto centro salėje, kuri įrengta „Šilo“ progimnazijos patalpose, nemokamai treniruojamės dažnai – penkis šešis kartus per savaitę“, – sakė V. Petrauskas.

Ir pridūrė, kad į stalo teniso treniruotes renkasi įvairaus amžiaus ukmergiškiai – ne tik jaunimas, vyresni, bet ir senjorai.

Klubo vadovas įsitikinęs, kad tokios treniruotės – ne tik geras laiko praleidimas, bet ir suteikia sveikatos. Šis žaidimas gerina akių judesių koordinaciją, nes nuolat akimis sekamas kamuoliukas yra tarsi mankšta akims. Taip pat lavinamas greitis, didinamas smegenų aktyvumas.

„G. ž.“ inform.

L. Lermontaitė-Kuzmienė (trečia iš dešinės) apdovanojimo metu

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas