Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Sveikata

Daugėjant sergančiųjų, raginimai skiepytis

Statistikos departamento Oficialios statistikos portalo liepos 21 dienos duomenimis, praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 1 112 naujų koronaviruso atvejų, 1 žmogus mirė, pakartotinai užsikrėtė 262 asmenys. Ukmergės rajone COVID-19 liga susirgo 10 žmonių, iš jų 2 – antrą kartą.

Šalyje per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų teko 363,9 nauji ligos atvejai. Ukmergės savivaldybėje – 260,2 atv./100 tūkst. gyventojų. Iš jų 8 asmenys užsikrėtė pirmą kartą ir 2 – antrą. Manoma, kad mūsų rajone koronavirusu serga apie 97 žmones. Savaitinis sergamumo pokytis – +37,8 proc. Lietuvoje – +37,1 proc.

Ukmergės rajono savivaldybė pagal sergamumą yra 23 vietoje. Daugiausiai užsikrėtusiųjų registruojama Palangos mieste, kuriame 100 tūkst. gyventojų teko 876,5 nauji užsikrėtimo atvejai, Vilniaus mieste – 611,7 atv./100 tūkst. gyventojų ir Kauno mieste – 548,3 atv.

Mažiausiai sergančiųjų yra Pagėgių savivaldybėje – 70,2 atv./100 tūkst. gyventojų, Kupiškio rajone – 93,4 atv., Kalvarijos seniūnijoje – 110,5 atv.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 69,9 proc. gyventojų. Ukmergės rajone – 67,4 proc.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad nuo rugpjūčio 1-osios gyventojams, susiduriantiems su didesne sunkios ligos rizika, sudaroma galimybė pasiskiepyti antrąja sustiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze. Toks sprendimas paremtas naujausiomis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro bei Europos vaistų agentūros rekomendacijomis ir Sveikatos apsaugos ministerijos darbo grupės ekspertų pateiktais siūlymais.

Skiepytis galės šiai grupei priklausantys 60 metų amžiaus ir vyresni asmenys, taip pat sergantieji lėtinėmis ligomis, nepriklausomai nuo amžiaus, jeigu jų sveikatos būklė didina sunkaus susirgimo tikimybę. Dėl rizikos veiksnių įvertinimo ir poreikio skiepytis būtina konsultuotis su šeimos gydytoju. Antrąją sustiprinančiąją dozę galima skirti tik praėjus šešiems mėnesiams po paskutinio skiepo nuo COVID-19 ligos. Visiems kitiems 60 metų amžiaus ir vyresniems asmenims pasiskiepyti antrąja sustiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze rekomenduotina rudenį kartu su gripo ir pneumokokinės infekcijos vakcina.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ??? :
    Sikna uz laisve. Nuo skiepu skaiciaus jau sveikos vietos ant uzpakalio greitai neliks - ir vel kviecia skiepytis. Tik ar veikia tie skiepai??? Kodel zmones ir toliau uzsikrecia? Kur skiepai nuo omikrono??? Kodel vel siulo skiepytis senomis vakcinomis kurios akivaizdziai neveikia???

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas