Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip montuoti tvoralentes?

Tvoralentės – ekonomiškas, patvarus ir estetiškas sprendimas nekilnojamam turtui apsaugoti. Jos yra labai funkcionalios ir gana lengvai montuojamos. Šiame straipsnyje aptarsime, į ką atkreipti dėmesį, pasirinkus tvoralentes savo namams.

Montuoti tvorą patiems ar patikėti šį darbą profesionalams?

Du didžiausi tvoros plokščių privalumai – gera kaina ir paprastas montavimas. Tvoralentės lengvai pritvirtinamos specialiomis priemonėmis ant tvirtinimo stulpų, todėl didžiausias sunkumas montuojant tvorą yra stulpų, įbetonuotų į žemę ar pamatą, paruošimas. Šiam darbui mums reikia šiek tiek žinių ir patirties.

Jei sklype jau yra paruoštas pamatas arba jam naudosime surenkamus elementus, tuomet montavimo darbus verta atlikti patiems ir taip sutaupyti pinigų. Jei neturime patirties statybose, geriau šią užduotį patikėti profesionalams.

Tvoros plokščių montavimas

Tvoroms, išskyrus specializuotas, skirtoms pavyzdžiui, pramoniniams objektams, t. y. aukštoms ir papildomai sustiprintoms paprastai nereikia atramos į pamatą. Tada darbas skirstomas į keturis etapus.

  1. Skylių stulpams paruošimas. Iškasame arba išgręžiame skyles anksčiau numatytose vietose. Verta pasiteirauti tvoros gamintojo ar pardavėjo apie optimalų žemės užšalimo zonos gylį ar pasiekiamumą (80-120 cm, priklausomai nuo regiono). Plotis priklauso nuo stulpų skersmens – nuo ​​stulpo iki apatinės sienelės turėtume palikti apie 15-20 cm tarpą.
  2. Tvoros stulpų montavimas. Tvoros stulpai turi būti tiksliai įstatyti, kad būtų lygūs. Ant stulpo uždedame gulsčiuką ir manevruojame taip, kad tarp stulpelio ir žemės būtų 90° kampas. Stulpą paremiame specialiu laikikliu arba apramstome, pavyzdžiui, akmenimis.
  3. Skylių betonavimas stulpeliais. Skylės su stulpeliais užpilamos betonu, pavyzdžiui, paruoštu mišiniu. Prieš pat ir iš karto po betono liejimo reikia dar kartą patikrinti vertikalią padėtį ir prireikus pakoreguoti stulpelio padėtį. Betonui išdžiuvus, tai nebebus įmanoma. Viršutinis betono sluoksnis taip pat gali būti šiek tiek išlygintas, kad būtų užtikrinta estetinė išvaizda.
  4. Tvoralenčių montavimas ant stulpų. Kai betonas išdžiūsta ir sukietėja, laikas tinkamai sumontuoti tvoralentes. Visa konstrukcija pagaminta iš surenkamų elementų, todėl lentas prie stulpų reikia tvirtinti tik spaustukais arba tvirtinimo detalėmis, laikantis gamintojo nurodymų.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas