Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Ar verta remontuoti automobilio stiklo įdaužas?

Jei vairavote ilgą laiką, tikriausiai žinote tą grimzdimo jausmą, atsirandantį nuo priekinio stiklo atsimušančio akmens įtrūkimo. Kai pagaliau apžiūrite įskilusį priekinį stiklą, neišvengiamai kyla vienas klausimas: ar galiu jį pataisyti, ar reikia pakeisti visą? Atsakymas gali būti ne toks aiškus, kaip jūs manote! Šiandien mes išsiaiškinsime šiuos ir kitus klausimus, kai aptarsime – Kas geriau, taisymas ar naujo stiklo keitimas?

Skirtumas tarp įbrėžto ir įskilusio priekinio stiklo

Jūsų automobilio priekinis stiklas gali būti pažeistas įvairių šaltinių, tačiau ne visi pažeidimai yra vienodi. Žala, kurią padaro kažkas, pavyzdžiui, maža uola ar kažkas panašaus į susidūrimą su gyvūnu, gali turėti labai skirtingą poveikį jūsų priekiniam stiklui ir tai, kaip su juo elgiatės. Tačiau prieš kalbant apie žalos rūšis, svarbu žinoti, kaip surenkamas priekinis stiklas.

Automobilio stiklas arba priekinio lango stiklas kartais vadinamas „saugiu“ stiklu. Taip yra todėl, kad tai nėra vienas stiklo „gabalas“, o dvi dalys, tarp kurių yra laminuoto plastiko sluoksnis. Jei koks nors daiktas ar objektas atsitrenktų į jūsų priekinį stiklą, šis plastiko sluoksnis priverčia jį suskilti į daug mažesnius gabalus ir neleidžia sudužti į daug didesnes ir pavojingas šukes.

Priekinio stiklo drožlės

Įvykus autoįvykiui, kuomet smūgis būna stiprus ir būna nuplėšiama dalis stiklo sluoksnio, paprastai tai galima pataisyti. Tačiau jei lustas yra pakankamai gilus, kad prasiskverbtų pro vidinį plastiko sluoksnį, galbūt ieškokite priekinio stiklo pakeitimo. Nors mažos drožlės pačios savaime gali nekelti didelio rūpesčio, jos dažnai gali būti tarsi sėkla, iš kurios išauga įtrūkimai.

Priekinis stiklas įtrūkęs

Skirtingai nuo lusto, įtrūkimas išsiskiria tuo, kad tai yra linija, kurioje vienas stiklo gabalas pradėjo visiškai atsiskirti. Nors jie gali prasidėti maži, laikui bėgant jie gali žymiai padidėti.

Nesvarbu, ar priekinis stiklas yra veikiamas karštų saulės spindulių, ar nuolat važiuojama per šaltą orą, dėl temperatūros pokyčių jis gali išsiplėsti ir susitraukti. Jei jūsų priekinis stiklas yra įtrūkęs, dėl šio proceso įtrūkimai gali palaipsniui plisti.

Mažos nešvarumų dalelės taip pat gali patekti į plyšio pradžią, o tai ilgainiui gali pabloginti priekinio stiklo būklę.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas