Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Laikraštį atnešė po kelių dienų

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Į redakciją kreipėsi Ukmergėje, Miškų gatvės daugiabutyje gyvenanti moteris. Ji 2022 metams yra užsiprenumeravusi „Gimtosios žemės“ laikraštį. Skaitytoja skundėsi, kad pastaruoju metu jau kelis kartus Pašto laiškininkė įsigudrino šeštadienio laikraštį atnešti tik pirmadienį: „Šiandien gavau „Gimtąją žemę“ ir skaitau skelbimus. Vienas renginys vyko birželio 11 dieną, kitas 12 dieną, trečias – vėl 11 dieną. Mielai juose būčiau dalyvausi, deja, šiandien jau birželio 13 diena ir jie jau įvyko… Moku pinigus už prenumeratą ir noriu laikraštį gauti šviežią, o ne pasenusį. Kam jis reikalingas, jei atneša po kelių dienų?“

Skaitytoja teigė, kad anksčiau, kai buvo skelbiamas centrinio, Kauno g. esančio pašto telefono numeris ir juo buvo galima paskambinti, problemos dėl laiškininkų darbo būdavo išsprendžiamos.

„Dabar, kai Ukmergėje paskambinti dėl nepristatytos ar pavėluotai gautos spaudos nėra kam, tenka skambinti trumpuoju Lietuvos pašto numeriu. Tačiau negaliu teigti, jog tai duoda naudos. Atsiliepęs jaunuolis į išsakytus skundus atsako bendromis mandagumo frazėmis, palinki geros dienos ir tiek…“ – savo nuomonę dėstė skaitytoja.

Moteris taip pat sakė, kad yra visiškai nusivylusi Lietuvos pašto darbu ir atsainiu darbuotojų požiūriu į klientus, todėl ateityje neketina prenumeruoti jokio spaudos leidinio: „Laikraščius skaitau ir skaitysiu, bet juos pirksiu prekybos centre. Gal mokėsiu ir brangiau, bet nereikės gaišti laiko vaikštant prie pašto dėžutės ar bandant neatnešto leidinio ieškoti telefonu. Pagaliau – nereikės gadinti nervų ieškant man priklausančios ir jau apmokėtos paslaugos…“

AB Lietuvos paštas Komunikacijos departamentas, susipažinęs su skundu, atsiuntė tokį atsakymą: „Visų pirma atsiprašome jūsų skaitytojos dėl šios susiklosčiusios situacijos. Dedame dideles pastangas gyventojams siekdami užtikrinti patogias, kokybiškas bei lengvai prieinamas pašto paslaugas.

Kartu norime pažymėti, kad atvejai, kuomet prenumeruojami leidiniai laiku nepasiekia juos užsakiusių gyventojų, yra vienetiniai. Gyventojų skundai, susiję su prenumeruojamų leidinių vėlavimu arba negavimu, sudaro vos iki 0,1 proc. viso skundų skaičiaus. Į kiekvieną skundą dėl prenumeratos nekokybiško pristatymo žiūrime labai rimtai, todėl jau susisiekėme su atsakingais asmenimis.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • patyriau :
    apskritai su tom siuntom tai problema. pvz su dpd tai išvis gerų bairių būna. juos tai apskritai gaudyti reikia. arba jie būna net neskambina, bet gauni žinutę, kad nerado namie. nors buvai. arba dar buvo geriausias bairis: kai jau zinai kad juos reikia gaudyti, gavome žinutę kad bus pristatyta tarp 10 ir 12 val. kazkur. tai visas tas dvi valandas sedejome verandoje, kur matosi kiemas ir laukėme. ir ką jūs galvojate? atvaziavo apie 12 val. Įsuko į kiemą. Ir net nesustojęs apsisuko ir nuvažiavo. Išbėgome į lauką, bėgome paskui, mojavome, jokios reakvijos. paskui gavome žinutę, kad nerado namie. ir taip ne vieną kartą tokius bairius krečia. tik nesuprantu logikos, kam atvažiuoti ir neįteikti. net iš mašinos neišlipti. su lp express kurjeriais maziau tokiu bairiu, bet buna kitokiu: nespejai atsiliepti ta pac ia sekunde, viskas. taves nerado. skambini vos ne po keliu sekundziu jau nekelia ragelio. tai dar ant pykcio parasei sms, bet kulturinga. tai dar sugebejo atsakyti ir tikrai kaip darbuotojui taip nederėjo atsakinėti kaip atsakinėjo. na visokiu pasitaiko.
  • ssss :
    as delto nieko neužsisakau i pasto dezute, nes ta laikrasti ar zurnala tada simta procentu skaitau ne tik as (galetu visus tuos zurnalus, laikrascius pakuoti i plevele, kad negaletu niekas skaittyti), dar buna pastininkas patingi paeiti iki mano dezutes, tai kaimynams to namo imeta. tada dar ir kaimynai paskaito. todel geriau nusiperku.
  • Pikta :
    Ne tik laikraščiai vėluoja.Apie esamą pašte siuntą,pranešimas atėjo po mėnesio,buvo kad ir dingo visai.Laiškus visos gatvės tikriausiai,dėjo į mūsų pašto dėžutę(dėl šito kreipėmės i paštą,tai taip nebedaro).Žodžiu,visiškas bardakas.Viskas buvo gerai,kol turėjom savo paštininką senąjį-nei vieno skundo neturėjau.Kai atėjo nauja (nors,jau virš metų praėjo) kažkoks amžinas nesusipratimas.Kur jų valdžia žiūri?Tikrai žinau,kad seniau net ir dėl mažiausio skundo taip gaudavo velnių paštininkai,kad maža nepasirodydavo.Toks įspūdis,kad dabar niekam neįdomu,kad toks chaosas
  • Xe :
    Kazkur skaiciau,kad Lietuvos pastas 10 kartu didins prenumeratu pristatymo ikainius,tik deja nebuvo parasyta kiek laikrasciu prenumeratos brangs galutiniam vartotojui. Panasu,kad pastas nutare sunaikinti tiek spausdintus laikrascius tiek ir pats save. Жадность фраера погубила. Laikrasciai laikrasciais - bet kai saskaitu negauni ar svarbiu laisku cia jau problema. Geguze savo pasto dezuteje viena diena radau 3 svetimus laiskus 3 skirtingais adresais,toks jausmas,kad pastininkas i pirma pasitaikiusia dezute sumete - o vat mano saskaitos uz interneta nebuvo - matyt kazkam kitam analogiskai imete. Bardakas tame paste.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas