Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Kompensacija skiriama tik susitvarkius reikalingus dokumentus

Loreta EŽERSKYTĖ

Kauno gatvėje gyvenanti ukmergiškė sakė, kad namus šildo dujomis, todėl kreipėsi į rajono savivaldybę dėl kompensacijos. Ten informavo, kad gyventojai pirmiausia turi Registrų centre sutvarkyti dokumentus – Nekilnojamojo turo registro išraše turi būti nurodyta, kad name yra įvestos dujos. Kai moteris susisiekė su Registrų centru, sužinojo, jog reikalinga nauja inventorizacijos byla, o ji kainuoja ne vieną šimtą eurų.

„Turiu dujų katilo dokumentus, nejau to neužtenka? Negi niekas negali išduoti tokios pažymos be naujos inventorizacijos bylos?“ – klausė ukmergiškė.

Laikraščio skaitytojos išsakytas mintis perdavėme rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriui. Vedėjo pavaduotoja Valdonė Ginaitienė paaiškino, kad kompensacijos skiriamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymu: „Gyventojai dažniausiai kreipiasi dėl centralizuotai šildomo būsto kompensacijų, kompensacijų šildantis kietu kuru ir dujomis. Visais atvejais kreipiantis dėl kompensacijų būsto šildymo būdas (centralizuotas šildymas, dujos ir kt.) turi būti registruotas Registrų centre. Jūsų minimu atveju šeima kreipėsi dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos už dujas, tačiau jie Registrų centre nėra susitvarkę kūrenimo būdo. Nekilnojamo turto registro duomenų bazės išraše matome, kad šiame gyvenamajame name dujų nėra. Todėl visų gyventojų, kurie nėra susitvarkę kūrenimo būdo prašome tai padaryti.“

Be to, V. Ginaitienė atkreipė dėmesį, kad dėl kompensacijos, kai būstas šildomas kitomis energijos rūšimis (šiuo atveju – dujomis), gyventojai papildomai turi pateikti informaciją apie kuro deginimo įrenginį (t. y. dokumentą, nurodantį šilumos katilo tipą/modelį, jo naudingumo koeficientą), dujų tiekiančios organizacijos pavadinimą, abonentinį numerį.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nuomonė :
    Jeigu Redakcija prisiima galimybę padėti skaitytojai, t. y. iškelia skaitytojos problemą laikraštyje, tai ta problema laikraštyje turėtų būti išnagrinėti smulkiau arba parašyti, kad jokios problemos nėra? Tačiau pagal išdėstytą informaciją matosi, kad problema yra, jeigu dėl kelių eurų kompensacijos reikia paaukotu kelis šimtus!?
  • Jo :
    Ukmergiškė iškėlė problema, uždavė klausimą, tačiau savivaldybės darbuotojai net negalvoja jai padėti (Ginaitienė praktiškai pakartojo tai ką ukmergiškė pati išsiaiškino). Įvyko elementarus atsirašinėjimas! Gal ištikrųjų galima išspręsti klausimą be kelių šimtų eurų? Apie tai nė žodžio. Reiškia kreipimasis į laikraštį buvo beprasmis!?
  • Xe :
    Pagalba skurstantiems pagal konservatorius - pirma susimokek kelis simtus euru uz dokumentu tvarkyma...tada skirsim kompensacija...gal. Jei zmogus turetu atliekamus kelis simtus euru - jam nereiketu zemintis ir prasyti kompensaciju. Eilini karta valdzia tiesiog tyciojasi is skurdziai gyvenanciu - kainas visur sukele iki kosmoso o uzuot padeje tiems kam dabar sunkiausia - padeda ant ju skersa isukdami i beprasmi biurokratijos rata.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas