Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kodėl kiekvienas vaikas privalo mokėti anglų kalbą?

Mažai kas drįstų ginčytis, jog nuolatinis vaikų mokymasis ir tobulėjimas yra geriausia investicija į ateitį. Todėl šiuo metu daugelis tėvų deda dideles pastangas, kad vaikai išmoktų ko nors naujo. O ypatingas dėmesys skiriamas užsienio kalbų mokslams.

Užsienio kalbų mokėjimas – tiesus ir užtikrintas kelias į platųjį pasaulį. Todėl siekiant, kad vaikas būtų pasiruošęs sėkmingai žengti šiuo keliu privalu, kad jis mokėtų anglų kalbą. Kodėl vaikai turėtų mokėti būtent anglų kalbą? Kokie to privalumai? Atsakome į labiausiai rūpimus klausimus.

Anglų kalba – viena populiariausių pasaulyje

Svarbu žinoti, kad anglų kalba yra viena populiariausių pasaulyje. Įvairius kalbinius tyrimus atliekantis „Babel“ žurnalas skelbia, kad iš maždaug 7,9 milijardo pasaulio gyventojų net 1,35 milijardo kalba angliškai, tačiau tai nėra jų gimtoji kalba. Anglų kalba, kaip savo gimtąją kalba šneka maždaug 360 milijonų žmonių. Taip pat yra duomenų apie tai, kad anglų kalba dažniausiai studijuojama užsienio kalba pasaulyje.

Ką rodo šie skaičiai? Tai, kad anglų kalbos populiarumas yra neabejotinas. Todėl norint, jog vaikas išmoktų išties reikalingos ir plačiai vartojamos užsienio kalbos reikėtų jį paskatinti domėtis būtent anglų kalba. Manote, pakanka anglų kalbos pamokų mokykloje? Siekiant geriausių rezultatų mokytis anglų kalbos reikėtų papildomai. Specialūs anglų kalbos kursai ar rengiamos stovyklos įtrauks vaikus į anglų kalbos mokymosi procesą, pagilins jų žinias ir suteiks maksimalios naudos.

Atveria galimybes mokytis užsienyje

Šiuo metu mokslai užsienyje – daugelio vaikų siekiamybė. Jaunimas į užsienį vyksta pagal Erasmus mainų programas arba studijuoti užsienio universitetuose nusprendžia baigus mokyklą. Tačiau ši svajonė gali ir neišsipildyti, jei anglų kalbos žinios bus nepakankamai geros. 

Būtina žinoti, kad didžiojoje dalyje užsienio mokyklų ir universitetų mokomoji medžiaga yra pateikiama anglų kalba. Todėl sklandus anglų kalbos mokėjimas yra labai svarbus tiek mokantis, tiek bendraujant su mokytojais ir dėstytojais, tiek plečiant draugų bei bendraminčių ratą. 

Padeda pasiekti karjeros aukštumų

Savaime suprantama, kad tėvai savo vaikams linki puikios bei perspektyvios karjeros. Ar pastaruoju metu žiūrėjote darbo pasiūlymus? Jei taip, tuomet tikriausiai pastebėjote, kad norint susirasti gerai apmokamą, kvalifikuotą darbą yra reikalinga nepriekaištinga anglų kalba.

Tad didžiulį indėlį į vaiko karjerą galite įnešti jau dabar, paskatindami jį mokytis anglų kalbos. Reikia pažymėti, kad su geru anglų kalbos žinių bagažu galima lengviau įsidarbinti tarptautinėse įmonėse, pretenduoti į aukštesnes pareigas, sparčiau kilti karjeros laiptais bei uždirbti solidesnį atlyginimą. Deja, visais šiais privalumais nemokantys anglų kalbos pasigirti gali kur kas rečiau.

Stiprina pasitikėjimą savimi

Derėtų atkreipti dėmesį į tai, kad anglų kalbos mokėjimas stiprina vaiko pasitikėjimą savimi ir suteikia daugiau ryžto siekti savo tikslų. Dažniausiai gerai angliškai šnekantys vaikai yra atviresni pasauliui, lengviau susiranda naujų draugų, užmezga naudingas pažintis, yra pasiruošę įgyvendinti savo idėjas, drąsiai pasitikti rytojų bei kurti sėkmingą ateitį. Tad nesuklysime pasakydami, kad anglų kalba – rytojaus vaikų kalba.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas